maart 5, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De wijnkaraf lijkt op een Nederlandse windmolen

Artikel 04.118 Ongebruikelijk. Het wordt verondersteld te zijn gemaakt tussen 1920 en 1939 en is gemaakt van metaal, glas en email.

Het is ongeveer 8 “hoog (inclusief metalen bladen) en heeft een geslepen kristalblok verborgen in het deksel van de koepel.

De expert die we spraken, dacht dat het net een Nederlandse windmolen was, vallend in het Belly Epoch-tijdperk dat liep van 1871 tot 1914.

Net als gefermenteerde dranken bestaan ​​drankcontainers en karaffen al zo lang als de mens bestaat. We hebben lang een manier nodig gehad om vloeistoffen op te slaan en te vervoeren, en al duizenden jaren hebben we behoorlijk creatieve manieren bedacht om dat te doen.

Ze kunnen gemaakt zijn van elk waterdicht materiaal, van steen, metalen, eierschalen tot leer, dierenmagen, glas, plastic en meer. Ze zijn ook te vinden in elke cultuur die tot nu toe heeft bestaan.

Ten eerste was ons materiaal ontworpen om een ​​soort drank te bevatten en had het zijn eigen kleine glaasjes, die na verloop van tijd verloren gingen. Kopjes of glazen kunnen worden opgehangen aan haken die het lichaam van de karaf omringen, en kunnen zijn gemaakt van hetzelfde glas als de karaf of soortgelijke versieringen hebben.

De karaf is op de ring gemarkeerd als Czecho-Slovakia, wat helpt bij het maken van het scharnier voor het deksel. (Opgemerkt moet worden dat er vóór de Tweede Wereldoorlog geen “Tsjechoslowakije” -teken was, wat de experts hielp die we spraken over de datum van het object). Het heeft de vorm van een windmolen en een typisch Art Deco thema met een Fox Oriental thema.

READ  Nederlandse premier ontmoet Erdogan in Ankara na stops in Litouwen, Polen

Hoewel we dit gebied kennen, weten velen van ons niet waar het materiaal vandaan kwam in Tsjechoslowakije, door wie, of hoe het van Burkton naar Tsjechoslowakije is gekomen.

Het werd in 2004 in de collectie opgenomen en we weten dat het een interessant object is voor zowel personeel als bezoekers.

Dit artikel verscheen voor het eerst in The Hawk Eye: 19e-eeuwse wijnkaraf Nederlandse windmolen naar het voorbeeld van Des Moines County