mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De beschietingsbaas gaf toe dat het Nederlandse emissievonnis ‘een klap voor het lichaam was, maar belooft in 2022 actie te ondernemen’.

In een turbulent jaar van aanslagen op fabrieken en de verhuizing van het hoofdkantoor van het bedrijf van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk, stemde Shell-topman Ben von Bourdain ermee in om de totale uitstoot van Shell te verminderen tot 45, volgens een uitspraak van een Nederlandse rechtbank. % In 2030 was het laagste punt in 2021.

“Het voelde als een fysieke klap”, zei hij in een uitgebreid interview op de website van het bedrijf. “Ik maak me grote zorgen dat Shell als afzonderlijk bedrijf verantwoordelijk is voor de manier waarop de wereld energie produceert en gebruikt.

“Als het gaat om klimaatverandering, is het tegen alles wat ik geloof, dat het een sociaal probleem is, niet een probleem dat door één bedrijf moet worden opgelost.

Shell had bezwaar aangetekend tegen de reductie, die zou moeten worden afgemeten aan de uitstoot van het bedrijf in 2019, maar Von Burton beschouwt 2022 als het jaar om “sneller te gaan en moediger te zijn” in de transformatie ervan.

Energie verbetering

In februari 2021 lanceerde Anglo-Dutch SuperMajer haar “Power Ring Progress”-programma om de overgang naar netto nul te versnellen. Von Beardon zag de release als een “groot moment” in de geschiedenis van het bedrijf.

“Het is de meest complete en duidelijke uitdrukking van onze strategie in de recente geschiedenis van Shell.

Het artikel gaat verder onder de advertentie

Van Beardon zei dat Shell blijft werken aan het bereiken van haar doel om de uitstoot van scope 1 en 2 tegen 2030 te halveren ten opzichte van 2016.

“Om dat doel te bereiken, zullen we onze raffinaderijen en chemische fabrieken omvormen tot koolstofarme energie- en chemische parken, onder andere om de energie-efficiëntie te verbeteren. Tegen 2022 zijn we van plan om aanzienlijk meer te investeren in het opvangen en opslaan van koolstof”, zei hij. .

READ  De man die gijzelaars nam in een Nederlandse nachtclub werd gearresteerd

Gedeelde verantwoordelijkheid

Van Bourdon herhaalde zijn overtuiging dat de vooruitgang van het bedrijf bij het verminderen van de uitstoot afhangt van de gemeenschap.

“Hoe hard we ook werken om de uitstoot van onze klanten te verminderen wanneer ze onze producten gebruiken, onze vooruitgang zal afhangen van de vooruitgang van de gemeenschap met energieverandering”, zei hij.

“We kunnen niet sneller gaan dan onze klanten of klanten hebben om onze producten te kopen. We zullen het bedrijf verlaten.”

Londen verhuizen

Von Bourdon beschouwt de vereenvoudiging van de aandelenstructuur van het bedrijf en de verhuizing van het hoofdkantoor van Den Haag naar Londen als een ander belangrijk moment in zijn geschiedenis.

Dit was een beslissing die al enige tijd in overweging was en werd genomen als onderdeel van het bedrijf “snel handelen en nieuwe dingen doen om de energieverandering te versnellen”.

“Het was een heel verdrietig moment toen ik de beslissing nam om de aandeelhouders en de raad van bestuur te vereenvoudigen”, zei hij. “Maar ik voelde dat er geen andere manier was omdat ik snel moest gaan met energieverandering. Het is de juiste keuze voor ons bedrijf.

Gevraagd naar de dieptepunten, identificeerde hij ook de aanval op casco-aannemers in Nigeria, waarbij zeven mensen omkwamen.

“Het doet me zoveel pijn om opzettelijk degenen aan te vallen die voor ons werken”, zei hij.