mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Engeland zet positief in om Nederlandse vrouwen te verslaan

Engeland 3
Anna Toman (10′ PC); Izzy Petter (41’FG); Grace Balsdon (52′ PS)

Nederland 1
Maxime Kerstholt (48′ PC)

De Engelse vrouwen presteerden zeer positief en versloegen Nederland met 3-1 in Londen.

Het was de eerste overwinning van Engeland bij de dames op Oranje sinds de reguliere speeltijd sinds 2003, en hoewel de bezoekers een onervaren team speelden, was er veel voor Hoofd Coach David Ralph om tevreden mee te zijn.

Het team van Ralph toonde een goede aanvalsintentie en verdedigde ook goed. Maddie Hinch presteerde bewonderenswaardig in haar 100e optreden voor Engeland, terwijl Anna Toman scoorde in haar jaren ’50e Engeland spel. Grace Balsdon toonde veel kalmte om laat een strafslag te scoren, terwijl Izzy Petter zelf een zeer nette finish produceerde.

Dus gingen de vrouwen tevreden naar huis na een bemoedigende vertoning voor een luidruchtige menigte in het Lee Valley Hockey and Tennis Center. En zondag staan ​​de twee teams om 13:00 uur opnieuw tegenover elkaar, wanneer Oranje zeker op revanche gaat.

Volledig rapport
Engeland had bijna de best mogelijke start toen Ellie Rayer werd gevonden in de ruimte in de D, maar de Nederlandse backline slaagde er net in haar uit te sluiten terwijl ze op zoek was naar een teamgenoot.

Het eerste kwartier was een levendige aangelegenheid; Maddie Hinch komt vakkundig van haar lijn om Joosje Burg te weigeren na een superrun; en toen zag Tess Howard een poging van de lijn verdwijnen, hoewel het misschien toch net naast hengelen was.

In het begin van de tweede periode had Engeland hun doel, een keurige strafcorner-routine die Anna Toman de kans gaf om naar huis te gaan als ze in de vijftig was.e wedstrijd voor Engeland. De bezoekers hadden daarna nog een paar corners maar konden niet winnen van Hinch, die ook nog een super save maakte bij de dichtstbijzijnde paal.

READ  Dutch End Wales' World Cup Party met 2-1 overwinning

Met 41 op de klok had Engeland een seconde. Ze schoten met opzet naar rechts en Izzy Petter was in het midden aanwezig om bij de dichtstbijzijnde paal naar huis te keren, waardoor Julia Remmerswaal geen kans kreeg. De ploeg van David Ralph vond een paar keer hun pas in het derde kwart.

Maar in de slotperiode en het waren de Nederlanders die het spel strakker maakten, Maxime Kerstholt scoorde met een zeer goed geslagen strafcorner. Oranje kwam naar Londen met een minder ervaren ploeg na een reeks wedstrijden voor zowel club als land, maar ze vormden nog steeds een bedreiging.

Met nog acht minuten te gaan legde Engeland de wedstrijd echter stil. Toen een strafslag werd toegekend, toonde Grace Balsdon een geweldige kalmte toen de Nederlanders besloten hun keeper te wisselen, wat natuurlijk het proces vertraagde, maar Balsdon bleef kalm en sjorde recht in de bovenhoek.

Engeland had nog wat meer te verdedigen toen Giselle Ansley een uitstekende hoekschop inhaakte en Hinch een paar slimme stops maakte. Het was dus een goede prestatie van Engeland aan beide kanten van het veld en genoeg voor de toeschouwers om tevreden mee te zijn.