juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Elite Partners van Singapore betreedt de Nederlandse markt met Warehouse Buy

Het magazijn bevindt zich op het bedrijventerrein Feithenhof in Midden-Nederland

Elite Partners Capital heeft dinsdag de acquisitie aangekondigd van een magazijn in het midden van Nederland, waarmee de in Singapore gevestigde fondsbeheerder de Nederlandse logistieke markt betreedt.

Het object in de stad Nunspeet heeft een bruto vloeroppervlak van 30.817 vierkante meter en is volledig verhuurd aan B&C International, een leverancier van raambekleding op maat, aldus Elite Partners. in een release.

Elite Partners koopt het magazijn voor een niet nader genoemd bedrag minder dan een maand nadat het de aankoop van een distributiefaciliteit in Wales bekendmaakte, terwijl het bedrijf doorgaat met het opbouwen van een portefeuille van industriële en commerciële activa in heel Europa.

“Nederland is een van de belangrijkste logistieke markten in Europa, ondersteund door efficiënte havens en een gevestigde logistieke infrastructuur”, zegt Victor Song, CEO van Elite Partners. “We zijn verheugd om onze eerste acquisitie op de Nederlandse markt aan te kondigen en kijken ernaar uit om onze voetafdruk hier te vergroten vanwege de sterke fundamentals en logistieke vraag.”

Nederlands gaan

De aankoop van het Nunspeet-activum, van een verkoper die alleen als een particuliere belegger werd geïdentificeerd, werd gedaan namens Elite Logistics Fund II, de tweede in de pan-Europese fondsenreeks van Elite Partners die zich richt op eersteklas logistieke activa in snelgroeiende en defensieve sectoren.

Victor Song Elite-partners

Victor Song van Elite Partners Capital

Het magazijn staat op 55.108 vierkante meter grond op bedrijventerrein Feithenhof, dat dienst doet als verbinding tussen de stedelijke kern Randstad en Noordoost-Nederland en Noord-Duitsland. De schuur wordt grotendeels gebruikt voor sortering en distributie en bevat ook het hoofdkantoor van B&C, een woonmerk van het in de VS gevestigde Springs Window Fashions.

READ  Wat analisten zeggen over aandelen Dutch Bros - Dutch Bros (NYSE:BROS)

In een jaar van recordbrekende leasingactiviteiten zag Nederland de logistieke opname in 2021 6,9 miljoen vierkante meter bereiken, met alleen Duitsland (8,6 miljoen) en Polen (7,3 miljoen), volgens gegevens verzameld door Savills.

Datacenter forum 2022_250 advertentie

De Nederlandse logistieke voorraad nam vorig jaar met 10 procent toe, maar Nederland bleef een van de meest onderbenutte markten met een lage leegstand van 3,3 procent, aldus het vastgoedadviesbureau in zijn rapport. Europese Logistiek Outlook uitgebracht in februari.

Europese Tour

Vóór de overname van de Welsh-faciliteit voor meer dan £ 30 miljoen ($ 36 miljoen) via Elite Logistics Fund II, had Elite Partners eerder vier Britse commerciële pandeninclusief een kantoorgebouw van acht verdiepingen in Glasgow, de grootste stad van Schotland in september 2020 voor £ 70 miljoen via het UK Commercial Fund III, dat streeft naar activa onder beheer van maximaal £ 200 miljoen.

In augustus 2020 kondigde het Singaporese bedrijf de overname aan van a PepsiCo-magazijn in de buurt van Warschau voor meer dan € 30 miljoen (nu $ 30,7 miljoen) van P3 Logistics Park, een volledige dochteronderneming van het Singaporese soevereine vermogensfonds GIC.

De deal met Polen kwam tot stand via het door Macquarie gesteunde Elite Logistics Fund I, dat investeerde in maar liefst 18 eigendommen in Polen, Duitsland, Spanje, Tsjechië en Groot-Brittannië voordat het eind vorig jaar een dozijn activa aan Blackstone verkocht voor € 520 miljoen ($ 586 miljoen). 2021.

Datacenterforum 2022 Webbanner

Elite Partners werd in 2017 opgericht door aandeelhouders, waaronder Song, die in het investeringsteam van de voorloper van ESR-REIT, Cambridge Industrial Trust, had gewerkt en later als hoofd vermogensbeheer bij Viva Industrial Trust, dat in 2018 fuseerde met ESR-REIT. Dit jaar fuseerde ESR-REIT met ARA Logos Logistics Trust tot ESR-Logos REIT.

READ  Dutch Mantell over Sasha Banks wordt vrijgegeven door WWE