mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Blijkbaar blijven de Nederlanders rijk.

Kloppen de stereotypen dat Nederlanders zuinig zijn met geld? Misschien wel, want in het Global Wealth Report 2021 wordt Nederland gerangschikt als het vierde rijkste land ter wereld.

Alliance Global Wealth Report 2021

Voor het 12e achtereenvolgende jaar heeft de financiële dienstverlener Alliance zijn Global Wealth Report uitgebracht, waarin de eigendoms- en kredietstatus van huishoudens in 57 landen over de hele wereld en de impact van de wereldwijde economische groei in 2021 en Govt-19 worden onderzocht. Internationale verspreiding.

De epidemie geeft aan dat velen zich zorgen maken over de toekomst van de wereldeconomie en het risico van een mogelijke economische neergang, maar een recent Global Wealth-rapport heeft uitgewezen dat het mondiale bruto binnenlands product (bbp) in 2021 in feite sterk zal blijven met financiële bijstand. Succes van programma’s en vaccinatiecampagnes in veel landen.

De Nederlandse liefde voor het redden van Nederland heeft Nederland zeer welvarend gemaakt

De Alliantie rangschikte ook de 57 onderzochte landen, evalueerde de wereldwijde financiële vooruitzichten en keek naar de gemiddelde activa en schulden van huishoudens in elk land om te bepalen wat het rijkste land ter wereld wordt genoemd.

Nederland slaagde er niet in een plaats in de top drie te pakken, maar werd wel vierde met een broodje gemaakt tussen Denemarken en Zweden. Volgens onderzoek van de Alliantie hebben Nederlandse huishoudens een gemiddeld vermogen van 180,193 euro (in totaal), wat beduidend hoger is dan het wereldwijde gemiddelde van 35.970 euro. Het gemiddelde vermogen van Nederlandse gezinnen is minder dan 129.000 euro.

De Nederlanders worden in 2020 beduidend rijker, waarbij het gemiddelde bruto financieel vermogen per persoon met meer dan 15.000 stijgt – wat is hiervan de reden? Nederlanders houden natuurlijk van sparen! Het werd ook geholpen door nationale afsluitingen en reisbeperkingen, wat betekent dat er meestal niet veel redenen zijn voor mensen om hun zuurverdiende geld uit te geven.

READ  Nederlandse F1 vertelt Grand Prix-fans om te draaien om naar de duinen te kijken | Racenieuws

Dat is geen goed nieuws, want uit het rapport blijkt dat de welvaartsongelijkheid niet alleen in Nederland maar over de hele wereld toeneemt. Volgens onderzoekers hebben steeds meer gezinnen in Nederland te maken met oplopende schulden en hebben ze moeite om die af te betalen.

Top 10 rijkste landen ter wereld

Allianz rangschikte alle 57 landen op de lijst van persoonlijke netto financiële activa. De volgende landen haalden de top 10:

  1. Verenigde Staten
  2. Zwitserland
  3. Denemarken
  4. Nederland
  5. Zweden
  6. Singapore
  7. Taiwan
  8. Nieuw-Zeeland
  9. Japan
  10. België

Voor meer informatie of om het volledige rapport te lezen, zie Allianz website.

Door op Abonneren te klikken, gaat u ermee akkoord dat u uw gegevens mag verwerken in overeenstemming met ons Privacybeleid. Bezoek deze pagina voor meer informatie.