mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De toename van het aantal Nederlandse dagjesmensen zorgt voor frustratie in België

Hoewel de Nederlandse overheid eerder een strikte lock-out was aangegaan om de Omigron-variant van de Covit-19 aan te pakken, reisde een groot aantal Nederlanders naar België om aan Lockdown te ontsnappen.

Nederlandse burgers kiezen voor België na het openen van winkels en koffiedeuren, maar de komst van dergelijke reizigers zorgt volgens SchengenVisaInfo.com voor frustratie bij de Belgen.

Volgens de Antwerpse gouverneur Kathy Bergs meldde de NL Times dat toeristen niet veel gelijkenis vertoonden.

Brex heeft erop aangedrongen dat er geen juridische stappen worden ondernomen om het aantal Nederlandse dagreizigers te beperken.

Onlangs riep de minister-president van Nederland Mark Rutte zijn burgers op om niet naar hun zuiderbuur of Duitsland te gaan, behalve om wezenlijke redenen.

“Ik denk dat het meer impact heeft dan de Antwerpse gouverneur die zo’n oproep doet.” Bergs wees hierop.

Een woordvoerder van de ANWB zegt: “Het was vanmorgen (maandag) erg druk, vooral op de wegen richting Antwerpen.”

Volgens cijfers van de Wereldgezondheidsorganisatie hebben de autoriteiten in België sinds de uitbraak 2.052.800 COVID-19-infecties en 28.218 doden geregistreerd.

Uit cijfers van de WHO blijkt dat de Belgische autoriteiten 33.625 gevallen en 182 doden hebben geregistreerd.

Eerder kondigden ambtenaren in België aan dat vanaf Kerstmis alle personen die het West-Europese land binnenkomen een negatief resultaat van de COVID-19-test zouden moeten overleggen om België binnen te mogen. Die beslissing werd bevestigd door minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.

De minister benadrukte dat inwoners die na Kerstmis België willen binnenkomen, een negatief resultaat moeten laten zien; Anders komen ze “niet binnen”, terwijl de autoriteiten van het land tegelijkertijd transportbedrijven zullen vragen om de toegang te blokkeren voor personen die bij aankomst geen negatief resultaat van de Covit-19-test hebben.

READ  Acht jonge Nederlandse mannen moeten terechtstaan ​​na schoppen kameraad op Mallorca

De Belgische premier Alexander de Groo benadrukte dat het aantal besmettingen toeneemt “Misschien het begin van de derde golf, maar het mag niet gebeuren”

De autoriteiten in België hebben, naast Nederland, strengere maatregelen opgelegd om verdere verspreiding van het virus te voorkomen, uit angst voor omigran-variatie die veel meer landen treft.

Preventieve maatregelen die de Belgische regering heeft ingevoerd om de verspreiding van het virus tegen te gaan, zijn onder meer de verplichte maskerplicht, terwijl theaters, bioscopen en concertzalen gesloten zijn.