april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Karen Gordon: De Nederlandse jongen was de perfecte keuze voor dat speciale ontbijt

Speciale gelegenheden vragen om een ​​speciaal ontbijt. Gegarandeerd een extra bijzonder ontbijt op de eerste dag van het nieuwe jaar!

Artikel inhoud

Speciale gelegenheden vragen om een ​​speciaal ontbijt. Gegarandeerd een extra bijzonder ontbijt op de eerste dag van het nieuwe jaar! Deze brunchgerechten, hoewel eenvoudig, zijn niet uw gebruikelijke ontbijtkosten en zullen uw oudejaarsavond zeker leuk maken.

Adverteren

Artikel inhoud

Als er een baby was voor een pannenkoek en een Yorkshire pudding, zou het een Nederlands kind zijn. Het smaakt als een Hollandse babypannenkoek, maar het is als een grote popover; Als het afkoelt, stort het middengedeelte in en vormt een grote afgrond. De randen zijn iets gladder en het midden is gladder en gladder, met een textuur tussen de dikke crêpe en de custard.

Ondanks de afwezigheid van het zuurmiddel, helpen de eieren en melk in de bloem om te verdampen in een zeer hete oven, wat helpt om het deeg te puffen als een erg verlegen Yorkshire pudding; Want zodra de Nederlander de baby uit de oven haalt, begint hij eraf te vallen. Maar dat klopt! Door de groef kun je hem vullen met heerlijke ingrediënten zoals fruit, jam, bevroren room en siroop of paddenstoelen, gekarameliseerde uien, prosciutto en papegaaita. De lijst met toppings is eindeloos.

Adverteren

Artikel inhoud

Ik hou van de zoete Hollandse baby, geserveerd met verse bessen, gekonfijte suiker, ahornsiroop en slagroom. Mijn man daarentegen houdt van zijn smaak gemaakt met verschillende kazen en kruiden, en wordt geserveerd met lekker knapperig brood ernaast.

Aangezien Nederlandse kinderen in de beste conditie zijn als ze uit de oven komen, laat iedereen die je in de keuken eet zijn volle glorie zien.

Misschien wil je ze eraan herinneren om niet weg te kijken, anders missen ze het misschien.

Een plak Hollandse babypannenkoek met verse bessen, kandijsuiker en ahornsiroop.  Foto: Karen Gordon.
Een plak Hollandse babypannenkoek met verse bessen, kandijsuiker en ahornsiroop. Foto: Karen Gordon. Foto door Karen Garden /PNG

Perilicius Nederlands kind

1 kop (120 g) bloem voor alle gebruik

READ  "Ik wilde Tony Khan bellen"

1 kop (240 ml) 2% melk

4 grote eieren, kamertemperatuur

4 eetlepels (50 g) kristalsuiker

2 eetlepels vanille-extract

3 eetlepels (40 g) boter

Verse bessen gemengd 1-1 / 2

Suiker van banketbakkers

Adverteren

Artikel inhoud

Instructies:

Verwarm de oven voor op 425 graden Fahrenheit. Zet een 10″ gietijzeren pan, koekenpan of braadpan op een middelhoog rooster in de oven. Verwarm de pan minimaal 10 minuten.

Voeg in een blender of keukenmachine bloem, melk, eieren, suiker en vanille-extract toe. Mix gedurende 15 seconden, schraap dan zijdelings en mix nog eens 15 seconden. Laat het deeg 30 minuten rusten. Hierdoor heeft de bloem de tijd om de vloeistof op te nemen en zal de bloem minder smaken.

Verwijder de hete pot uit de oven met behulp van de ovenmiddens. Voeg direct de boter toe. Vet met een kwastje de bodem en zijkanten van de pan snel in met boter.

Giet het deeg in de koekenpan. Je zou de donder aan de randen moeten zien borrelen. Hierdoor is de pan heet genoeg en zal je Hollandse baby rijzen.

Adverteren

Artikel inhoud

Zet de pan in de oven en bak 23-25 ​​minuten tot de Dutch baby boven de rand borrelt, tot de bovenkant goudbruin is en de randen en zijkanten donkerbruin. Open de kachel niet als uw Nederlandse kind aan het schieten is, want dan stort hij in.

Haal de pan uit de oven. Voeg in het midden verse bessen toe en bestuif met kandijsuiker. Snijd voor het serveren de Hollandse baby wedges in stukjes en serveer ze naast elkaar met ahornsiroop en slagroom. Genieten van.

Serveren4


De vers gebakken Hollandse baby komt in zijn 'volle glorie' uit de oven.  Foto: Karen Gordon.
De vers gebakken Hollandse baby komt in zijn ‘volle glorie’ uit de oven. Foto: Karen Gordon. Foto door Karen Garden /PNG

Zwitsers Nederlands kind

1 kop (120 g) bloem voor alle gebruik

1 kop (240 ml) 2% melk

4 grote eieren, kamertemperatuur

1/2 theelepel fijn zeezout

1/2 theelepel versgemalen zwarte peper

2 eetlepels verse ui, gesnipperd en gescheiden

1/2 theelepel rozemarijn, fijngehakt

1/2 theelepel tijm, fijngehakt

Adverteren

Artikel inhoud

3 eetlepels (40 g) boter

READ  De banenmarkt in Lancaster County blijft zich herstellen; Dutch Wonderland Owner Trust

ப் Kopje geraspte croutons

Instructies:

Verwarm de oven en pan voor zoals hierboven beschreven.

Voeg bloem, melk, eieren, zout en peper toe aan een blender of keukenmachine. Mix gedurende 15 seconden, schraap dan de zijkanten en mix nogmaals gedurende 15 seconden. Voeg ui, rozemarijn en de helft van de tijm toe. Puls tot verbonden. Meng niet te veel.

Laat het deeg 30 minuten rusten.

Haal de hete pan uit de oven en bestrijk met boter zoals hierboven beschreven. Giet het deeg in de koekenpan en strooi er direct de geraspte kruiskaas over.

Bak 23-25 ​​minuten, tot de pannenkoeken erg gezwollen zijn, met een gouden bovenkant en donkere zijkanten.

Haal uit de oven. Garneer met de resterende uien, snij in partjes en serveer direct.

Adverteren

Artikel inhoud

Serveren4


Ovenschotel met vers pikant worststro uit de oven.  Foto: Karen Gordon.
Ovenschotel met vers pikant worststro uit de oven. Foto: Karen Gordon. Foto door Karen Garden /PNG

Pittige worst laag

Deze pittige worstlaag is een heerlijke ontbijtschotel die perfect is om een ​​kleine menigte te voeden. Het recept kan gemakkelijk gehalveerd worden voor 4-5 personen.

Een strata is een heerlijke broodpudding, zoals vla. In zijn eenvoudigste vorm is het gemaakt met lagen brood, eieren en kaas. Eenmaal gebakken, zwelt het op als een souffl. Het is het beste om het de avond van tevoren te bereiden en in de koelkast te bewaren, zodat je alle smaak van het brood en de voordelen van het ei kunt opnemen. ’s Ochtends, na een beetje rusten op kamertemperatuur, in de oven zetten en in bubbels bakken en bakken met knapperig broodkruim. Het is een gedurfd, heerlijk en pittig gerecht dat elke fan van Italiaans eten zeker zal overtuigen.

Adverteren

Artikel inhoud

1 lb (480 g) pittige Italiaanse worst, of mild als het kruid erg heet is

1 ui, gesnipperd

4 teentjes knoflook, fijngehakt

1 pakje van 300 g diepgevroren sla, opgelost en droog geperst

½ Pint druiventomaten, gehalveerd en op smaak gebracht met zout en peper

8 grote eieren

2 kopjes (480 ml) 2% melk

1 eetlepel Italiaanse kruiden

1 eetlepel zeezout

1/2 theelepel versgemalen zwarte peper

1 brood Krokant Italiaans brood, in blokjes van 1 “gesneden

1-1 / 2 kopjes (168 g) mozzarella, versnipperd

1/2 kop (45 g) gemalen Parmezaanse kaas

1/4 kop verse Italiaanse peterselie, gehakt

READ  PSV klopt Ajax en wint Nederlandse Supercup

Instructies:

Plet de worst in een grote koekenpan en bruin. Haal uit de pan en zet apart.

Voeg in dezelfde koekenpan ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en geurig zijn. Laat het mengsel niet verbranden. Voeg de sla toe en bak nog 2-3 minuten tot de sla warm is. Voeg zout en peper toe en zet apart.

Adverteren

Artikel inhoud

Doe de kazen bij elkaar en zet apart.

Om te assembleren, 9 × 13 inch braadpan schotel boter. Voeg de helft van het brood toe en bedek de bodem van de schaal. De helft van bovenstaande ingrediënten: worst, slamengsel en druiventomaten. Strooi een derde van het kaasmengsel erover.

Maak nog een laag door de balans van brood, worst, sla en tomaten toe te voegen. Meer dan een derde van het kaasmengsel.

Klop in een grote mengkom de eieren, melk, Italiaanse kruiden, zout en peper door elkaar. Giet het eiermengsel voorzichtig over de gestapelde ingrediënten. Strooi de bovenkant van het kaasmengsel gelijkmatig.

Bedek de braadpan met folie en zet een nacht in de koelkast.

Haal de volgende ochtend de braadpan minstens 30 minuten voor het bakken uit de koelkast. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit. Bak zonder deksel in het midden van de oven 50-60 minuten.

Bestrooi met peterselie, snijd in plakjes en serveer warm. Genieten van!

10 porties

Karen Gordon is een foodblogger uit Noord-Vancouver die haar recepten online deelt karentology.com En op Instagram @ karen.t.ology

    Adverteren

Opmerkingen

Postmedia streeft naar een levendig maar beschaafd discussieforum en moedigt alle lezers aan om hun mening over onze artikelen te delen. Voordat reacties op de site worden weergegeven, kan het tot een uur duren voordat ze zijn beoordeeld. We vragen u om uw opmerkingen relevant en respectvol te houden. We hebben e-mailmeldingen ingeschakeld – als u een reactie op uw opmerking ontvangt, ontvangt u nu een e-mail als u de feedback of de vervolgopmerking van de gebruiker volgt. Ons bezoek Leidraad voor de community Voor meer informatie en details over hoe u dit zelf kunt oplossen E-mail Instellingen.