mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een Nederlandse rechtbank heeft de poging van Facebook om aan te klagen voor privacy in Nederland afgewezen

Een rechtbank Die privacyzaak werd beslist door Amsterdam Kan Facebook in Nederland aanklagen en de poging van het sociale netwerk om twee non-profitgroepen aan te klagen, afwijzen.

Net zo Tech Crunch Aangekondigd, De Amsterdamse Stichting Data Privacy en de Nederlandse Consumentenbond Consumerdon Bond klagen Facebook namens gebruikers aan voor het schenden van de EU-privacywetgeving. Facebook geeft onvoldoende informatie over de informatie die het van gebruikers verzamelt, inclusief wat de gegevens doen, dus er is geen wettelijke basis voor het verwerken van de informatie.

Facebook probeerde de zaak te blokkeren door te beweren dat de Amsterdamse rechtbank geen jurisdictie had over zijn Europese activiteiten, met het argument dat het onderworpen was aan de Ierse wet. De Amsterdamse rechtbank accepteerde het niet en schreef dat “de Data Privacy Foundation Facebook namens de Nederlandse gebruikers van de Facebook-service voor de Nederlandse rechter kan dagen over de vraag of Facebook de privacy van zijn gebruikers heeft geschonden.”

Een Facebook-woordvoerder zei in een per e-mail verzonden verklaring Op het randje Het merkte op dat het de beslissing van de rechtbank aan het herzien was en dat de uitspraak praktisch was en dat het bedrijf zijn standpunt voor de rechtbank zou blijven verdedigen. “We maken ons zorgen over onze gebruikers in Nederland en het is voor ons belangrijk om hun privacy te beschermen”, aldus de woordvoerder. “Gebruikers hebben betekenisvolle controle over de gegevens die ze op Facebook delen en we bieden transparantie in hoe hun gegevens worden gebruikt.”

Bijgewerkt op 3 juli 12:22 en: Voegt rapport van Facebook toe

READ  Zijn Dutch Process en natuurlijk cacaopoeder hetzelfde?