juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Duurzame Nederlandse projecten in Uttar Pradesh helpen landbouwinkomen te verdubbelen Lucknow News

Lucknow: Van de introductie van duurzame landbouwpraktijken in de zuivelsector in Uttar Pradesh tot het verminderen van waterverbruik en afval in leerlooierijen met als doel het landbouwinkomen te verdubbelen, de Nederlandse overheid en deskundige organisaties hebben op verschillende gebieden samengewerkt met UP.
Tijdens zijn tweedaagse bezoek aan Lucknow sprak de Nederlandse ambassadeur in India Morton van den Berg exclusief met TOI over de huidige plannen en toekomstige acties tussen de twee landen.
Over melkveehouders:
“Nederlandse boeren trainen een jaar lang UP-boeren in Kanpur. We hebben met succes ongeveer 2.000 melkveehouders en 3.000 vrouwelijke boeren getraind in UP om de melkproductie te verhogen en het inkomen te verdubbelen”, aldus Morton.
Na tussenkomst van het Nederlandse bedrijf Solidariteit in de regio, kunnen consumenten de oorsprong van de bal en het verwerkingsproces kennen op een QR-codescan.
“Vanwege de overheid hebben we videolessen gegeven aan boeren uit Nederland en ze gaan nu verder met de training”, zegt Justin Kaiser, een economisch adviseur.
Waarde voor afval:
Nederland zet als proefproject ‘afvalenergie’-centrales op in Muzaffarnagar en Ghaziabad. Een derde kan in de Filippijnen zijn.
De ambassadeur zei dat het de bedoeling was om het project zelfvoorzienend te maken door vast afval om te zetten in energie en bijproducten zoals papier en wegtegels. Nadat Uttar Pradesh een pilot wordt, wordt de technologie uitgebreid naar andere delen van het land.
Bij het opslaan van water:
Als onderdeel van de Clean Ganges-samenwerking met de Indiase overheid werken Nederlandse organisaties samen met leerlooierijen in Kanpur om zout en enzymen te gebruiken om dierenverblijven te reinigen in plaats van water te gebruiken. Afval van leerlooierijen zoals slib wordt gebruikt om tegels te maken. Het vleesafval is omgezet in veevoer en het project heeft een “potentiële besparing van 82.500 liter zoetwater per dag” opgeleverd.
Het werk van de suikerrietsector heeft geleid tot een besparing van 400 miljard liter water.
Over de toekomstige functie:
Er loopt een proefproject om materialen ter plaatse te hergebruiken om de weg te plaveien. Een 20 km lange demo staat klaar in de carrosserie van Kanpur en het proces zal in het hele land worden weerspiegeld.
“We zijn ook bezig om landbouwafval om te zetten in energie. In plaats van vervuilend afval te verbranden, gaan we het omzetten in brandstof of meubilair”, zegt Michael von Ergel, landbouwadviseur bij de Nederlandse ambassade.