mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Negen Nederlandse regio’s zitten nu op hoogste coronarisiconiveau van het land

Negen van de 25 veiligheidszones in Nederland werden woensdag beoordeeld als de slechtste van de vier risiconiveaus in een update van het ministerie van Volksgezondheid. Vijf regio’s werden vorige week zwaar getroffen. Er kwamen er nog vijf bij, terwijl het risiconiveau in Twente werd verlaagd.

Negen regio’s zijn geplaatst in Sirius, het op een na hoogste niveau, onder de tien. Er waren zeven zorgwekkende regio’s en een daling van tien. Geen gebieden beoordeeld op zijn best, wees gewaarschuwd. De nieuwe risiconiveaus hebben geen invloed op de huidige nationale maatregelen tegen het coronavirus.

Die gebieden worden geclassificeerd als ernstige gebieden vanwege het aantal ziekenhuizen per miljoen mensen. Ook het aantal wekelijkse besmettingen met het coronavirus per 100.000 inwoners bepaalt mede het risiconiveau van een regio. Het slechte imago van de twee wordt door het ministerie van Volksgezondheid gebruikt bij de risicobeoordeling.

Trent en Cui N Weststream stegen beide twee niveaus van angst naar ernst. Rotterdam-Rijnmond werd vanwege de omvang van het ziekenhuis als de slechtste van de negen beoordeeld. Gelderland-Zuid, Gooi en Vechtstreek en Haaglanden zitten het dichtst bij de beste risicogroep. Amsterdam-Amstelland, Flavond, Johnstreak-Waterland en Suite-Holland Suite scoren slecht.

De negen regio’s op het hoogste niveau zijn onder meer Amsterdam-Amstelland, Cui n Vektstrek en Johnstreak-Waterland in Noord-Holland. In Suite-Holland werden de gebieden Hocklandon, Rotterdam-Rigmond en Suite-Holland Suite ook beoordeeld in Severi, Trente, Flavland en Gelderland-Suite.

Negen gebieden zijn ingedeeld in Series, waaronder Friesland, Nord-Holland Nord, Kennermeland en Holland Midden. Alle vier waren vorige week zeer alert. Kennermeland en Twente werden door een bijna ziekenhuisopname in kritieke toestand geplaatst, terwijl Friesland bijna een stap terug was. Andere gebieden die bekend staan ​​als Sirius zijn Gelderland-Miden, Kroningen, Utrecht en Zeeland.

READ  Nederlandse bakkerijen worden bedreigd met sluiting omdat de energiekosten stijgen, zeggen brancheorganisaties

Zeven gebieden in de waarschuwing zijn onder meer IJsselland en Noord-N Oost-Gelderland, die zijn opgewaardeerd van Sirius. Andere gebieden waar voorzichtigheid geboden is zijn Brabant-Noord, Brabant-Judust, Limburg-Noord, Midden- en West-Braband en Zuid-Limburg.