juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

We zijn niet van wereldklasse, zegt von Gale tegen de Nederlanders

Van Gaal’s Nederland speelt zaterdag in de vijfde ronde tegen Montenegro en aanstaande dinsdag in Amsterdam tegen Turkije in hun volgende twee kwalificaties.

Louis van Gaal heeft woensdag zijn laatste functie als bondscoach van Nederland ingenomen met een 1-1 gelijkspel tegen Noorwegen.

De 70-jarige zei dat hij slechts twee dagen coachte voordat hij zich kwalificeerde voor de Wereldbeker Groep G, waarna zijn ploeg erg onvoorzichtig en uit vorm was.

Toeschouwers moesten terugvechten nadat ze scoorden voor de gastheren van Earling Holland en de 21-jarige aanvaller ontsnapte met angst in de tweede helft toen hij het houtwerk raakte, maar Denzel Dumfries wist met een laatste trap alle drie de punten voor Oranje te pakken. .

Adverteren

Adverteren

“Onze tegenstander verdedigde op de meest compacte plek, het was zwaar, je moest in die situaties heel creatief en solide aan de bal zijn. We verloren de bal in situaties waarin ik denk dat we dat niet… ‘, zei Van Gaal tegen verslaggevers.

Ik vertelde de spelers dat we onvoorzichtig waren. Maar ook dat vanwege de manier waarop Noorwegen speelde.

“We denken misschien dat dit Nederlands elftal van wereldklasse is, maar dat is het niet. We moeten als team werken. Noorwegen speelde als team beter.

Lees meer | WK-kwalificatie: Kroatië gelijkspel met Rusland zonder doelpunt

Toen de ploegleiders Turkije een laat doelpunt voor Montenegro bezorgden in een 2-2 gelijkspel in Istanbul, had Oranje naast een punt op de weg een extra bonus.

Van Goghs kant duwde Turkije terug in de groep.

“Maar als we geen wedstrijden beginnen te winnen, verdienen we het niet om nummer één van het team te zijn”, zei Van Gaal.

READ  Nederlandse baas Parsons invloedrijk in beslissing om van loyaliteit te veranderen, zegt middenvelder Egurrola

Nederland speelt zaterdag tegen Montenegro in Eindhoven en tegen Turkije in hun volgende twee kwalificatiewedstrijden komende dinsdag in Amsterdam.