april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dutch Horticultural Event opent nabij Amsterdam

Een enorme tuinbouw- laten zien dat dat maar eens in de 10 jaar gebeurt, deze week geopend in Nederland. Tuinbouw is de wetenschap van het kweken van fruit, groenten en bloemen.

Het evenement, of tentoonstelling, heet Floriade. Deze loopt tot oktober van dit jaar. De tentoonstelling wil laten zien hoe ontwikkelingen in de tuinbouw steden meer kunnen maken duurzame en gezonder.

Meer dan 25 landen presenteren dit jaar tijdens de show duurzame ideeën onder het idee “Growing Green Cities”. Nederland, wereldleider in de tuinbouw, heeft een kas van één hectare waar boeren pronken met hun nieuwste uitvindingen.

Andere landen combineren oude en nieuwe methoden in hun nationale tentoonstellingen. China demonstreert bijvoorbeeld nieuwe toepassingen voor bamboeplanten.

Annemarie Jorritsma is senior Nederlandse vertegenwoordiger op de show. Ze zei over China’s inspanningen: “Wat ik erg leuk vind, is dat China de moeite heeft genomen om niet iets traditioneels te doen, maar een traditioneel materiaal – bamboe – te gebruiken voor een zeer moderne ontwikkeling.”

Het evenement vindt plaats in Almere, zo’n 30 kilometer van Amsterdam. Het gebied waar het evenement plaatsvindt, heeft een nieuw universiteitsgebouw en een flatgebouw met afbeeldingen van bloemen erop.

Er is ook een groot stuk stalen kunstwerk dat twee mensen laat zien die zijn gevormd uit tienduizenden insecten die bijen worden genoemd. De kunstenaar, Florentijn Hofman, zei dat hij een bericht stuurt over bescherming biodiversiteit.

“Het werk gaat over de relatie tussen bijen en de mensheid, over verbinding. Het gaat om respect voor een respectvolle relatie tussen mens en dier en onze complexe relatie met de natuur’, zei hij.

READ  Nederlandse vakbeurs HortiContact: energie, LED's en arbeid

Het land waar de Floriade plaatsvindt viert de Nederlandse technische kennis; het is gebouwd op land dat vele jaren geleden uit de zee is gehaald. En aangezien het land te maken heeft met een aanhoudende huisvestingscrisis, wordt het Floriadegebied na afloop van de tentoonstelling op 9 oktober een nieuw stadsgebied met 3.000 woningen.

Koning Willem-Alexander opende woensdag het evenement. Het verwacht in totaal 2 miljoen bezoekers. De exposities veranderen met de seizoenen, van lente tot zomer en herfst.

Vroeger gingen Floriade-evenementen over het bouwen van parken, terwijl deze editie over het bouwen van een stad gaat, zei architect Winy Maas. Hij ontwierp dit jaar de inrichting van het Floriadegebied.

“Voor het eerst is dit een Floriade die een wijk kan worden”, zegt hij.

Ik ben Gregory Stachel.

Mike Corder rapporteerde dit verhaal voor Reuters. Gregory Stachel heeft het aangepast voor VOA Learning English.

_______________________________________________________________________________________________

Woorden in dit verhaal

tentoonstelling n. een evenement waarbij objecten (zoals kunstwerken) in een openbare ruimte worden neergezet waar mensen naar kunnen kijken: een openbare show van iets

duurzame – bn. waarbij methoden worden gebruikt die natuurlijke hulpbronnen niet volledig opgebruiken of vernietigen

veroorloven – v. (iets) kunnen betalen

architect – n. iemand die gebouwen ontwerpt

We willen van je horen. Schrijf ons in het gedeelte Opmerkingen, en bezoek onze Facebookpagina.