juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlanders sturen Patriot-raketsystemen naar Slowakije – EURACTIV.com

Nederland heeft samen met 150 militairen een Nederlands luchtafweerraketsysteem naar Slowakije gestuurd.

Het raketsysteem wordt gestuurd vanuit de luitenant-generaal Best Barracks, een geleide raketbasis van de Koninklijke Landmacht in Limburg.

De Nederlandse militairen worden naast Duitse militairen gestationeerd op vliegbasis Sliac, terwijl het raketsysteem zeker zes maanden in de buurt zal staan ​​voor het geval de situatie in Oekraïne verslechtert.

Volgens de ministerie van defensiegeciteerd door NL Times, het raketsysteem en soldaten werden gestuurd om “het NAVO-verdragsgebied en de bevolking te beschermen tegen mogelijke inkomende raketten”.

Commandant Landstrijdkrachten, luitenant-generaal Martin Wijnen sprak met de militairen over de inzet. “Je verdedigt straks een deel van de oostflank van het NAVO-verdragsgebied. Dat is een zeer serieuze opdracht’, zegt hij.

“Ik denk dat de capaciteit voldoende afschrikkend is om te voorkomen dat er wordt geschoten. Als dat zo is, dan weet ik dat u goed bent opgeleid en samen met de Duitsers de klus zult klaren. Ik weet dat NAVO-partners op ons kunnen rekenen. Wees veilig! ” hij voegde toe.

Deze voorbereidingen zijn aan de gang sinds 8 maart, toen het ministerie van Defensie aankondigde dat soldaten en een raketsysteem naar Slowakije zouden gaan met Duitsland “aan de leiding” om versterking van de oostelijke flank van het NAVO-gebied, schreef de NL Times.

Ook zal Nederland op verzoek van de NAVO S-300 luchtafweersystemen naar Oekraïne sturen. “Dat staat los van het besluit van Slowakije om het S-300 luchtafweersysteem aan Oekraïne te leveren”, zegt een woordvoerder van het ministerie tegen het Nederlandse mediabedrijf NOS.

“Zelfs als Slowakije zou besluiten het niet te doen, zou Nederland toch naar Slowakije gaan met het Patriot-luchtverdedigingssysteem”, aldus de woordvoerder.

READ  Oplichters 'hooggerechtshof' komen weg met minimaal 1,7 miljoen euro