juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dutch Consumer Watchdog-systeem om betalingshervormingen van Apple dating-apps op te sporen

Eind vorige maand beval de ACM Apple om uiterlijk 15 januari wijzigingen aan te brengen in de apps in de Apple App Store in Nederland, anders riskeert het een boete.

De Nederlandse consumentenwaakhond zei maandag dat het de stap van Apple bekijkt om ontwikkelaars van datingapps toe te staan ​​om niet-Apple-betalingsopties in Nederland aan te bieden om te zien of de wijzigingen voldoende waren om aan de concurrentieregels te voldoen.

(Voor inzicht in opkomende thema’s op het kruispunt van technologie, business en beleid, abonneer u vandaag nog op onze cache in onze Technology Newsletter. Klik hier om u gratis te abonneren.)

Eind vorige maand gaf de Nederlandse Commissie (ACM) Apple de opdracht om uiterlijk 15 januari wijzigingen aan te brengen in apps in de Apple App Store in Nederland. Dating-app-ontwikkelaars, waaronder Match Group Inc., de eigenaar van Tinder, mogen uitsluitend het in-app-betalingssysteem van Apple gebruiken.

De ACM stelt in een verklaring dat Apple Apple heeft geïnformeerd over hoe zij van plan was hieraan te voldoen en dat het monitoringpanel nu zou beoordelen of de reactie van Apple adequaat was.

“Als onderdeel van die beoordeling gaat de ACM om de tafel zitten met datingapp-aanbieders van andere geïnteresseerde partijen”, klinkt het.

De Coalition for App Fairness, die een groep app-ontwikkelaars vertegenwoordigt, waaronder Match Group en Epic Games, was niet onmiddellijk bereikbaar voor commentaar. De commissie juicht het decemberbesluit van de ACM toe.

Het feit dat de praktische ontwikkelaars van Apple zijn systeem moeten gebruiken en 15-30% commissie moeten betalen op aankopen van digitale producten, is onderwerp van onderzoek geweest door regelgevers en wetgevers over de hele wereld. Het Nederlandse bevel en de reactie van Apple hadden echter alleen betrekking op Nederland en datingapplicaties.

Lees ook | Uitgelegd | Hoe maakt de ‘Anti-Google’-wet van Zuid-Korea app-betalingen vrij?

In een bericht op de ontwikkelaarsblog ging Apple in beroep tegen het ACM-besluit en zei dat het in overeenstemming was met de introductie van twee nieuwe opties “alleen van toepassing op dating-apps in de Nederlandse App Store, die gebruikers extra betalingsverwerkingsopties bieden”.

Een woordvoerder van het bedrijf zei echter dat Apple wat meer commissies van ontwikkelaars zou eisen bij transacties die de nieuwe opties gebruiken.

Ze konden niet specificeren hoeveel die commissies zouden zijn of hoe Apple commissies in rekening zou brengen voor ongeldige kosten in de instellingen.

Apple’s blogpost merkte op dat ontwikkelaars geen alternatieve opties hoeven te gebruiken, en waarschuwt dat Apple de beveiliging of vergoedingen buiten de instellingen niet zal terugbetalen omdat het “niet rechtstreeks van hen op de hoogte is”. .

READ  Senior opvallende Green leidt Dutch Fork naar inwisselseizoen