juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dutch Brothers Coffee Eyes $ 100 miljoen IPO

Twee maanden na het publiekelijk indienen van plannen voor de beursgang, maakte Dutch Brothers Coffee vrijdag bekend dat het van plan is 100 miljoen dollar aan nieuwe documenten op te halen.

Het aantal uit te geven aandelen en de prijsvork voor het voorgenomen bod zijn nog niet vastgesteld. Het merk wil zijn aandelen op de New York Stock Exchange noteren als “BROS”.

In de afgelopen vijf en een half jaar is de keten gegroeid van 254 winkels in zeven staten naar 471 locaties in 11 staten per 30 juni. In totaal hadden 264 licenties en 207 eigendom van het bedrijf. Sinds 2008 heeft het merk alleen eigendom verleend aan bestaande operators. In de eerste helft van 2021 betrad het bedrijf voor het eerst Texas en Oklahoma en behaalde een recordomzet. In oktober 2018 maakte Dutch Brothers bekend dat het een minderheidsstaat had verkocht aan private equity-onderneming TSG Consumer Partners, met als doel om in vijf jaar 800 winkels te bereiken.

Vorig jaar lieten de Dutch Brothers voor het 14e jaar op rij dezelfde omzetgroei zien. Daarnaast stegen de AUV’s jaarlijks met 3 procent tot zo’n 1,7 miljoen dollar. In 2020 had de keten een omzet van $ 327,4 miljoen. $ 5,7 miljoen aan nettowinst en $ 69,8 miljoen aan aangepaste EBITDA. Over de 12 maanden eindigend op 30 juni had Dutch Brothers een omzet van $ 40,5 miljoen, een nettowinst van $ 6,3 miljoen en een gecorrigeerde EBITDA van $ 80,1 miljoen.

Negenentwintig procent van de verkopen van Dutch Brothers vindt plaats tussen 12.00 uur en 16.00 uur, gevolgd door 22% van 9.00 uur tot 21.00 uur, 17% voor 9.00 uur, 16% van 16.00 uur tot 19.00 uur en 15% van 19.00 uur en sluiting. .

READ  Transparante en voorspelbare arbeidsvoorwaarden verplicht voor Nederlandse arbeidsovereenkomsten vanaf 1 augustus 2022

The Dutch Brothers werden in 1992 opgericht door Travis en Dan Boersma, toen de broers espresso begonnen te verkopen vanuit een karretje in Grand Pass, Oregon. De twee kochten hun locatie voor het eerst in 1994. Ongeveer 30 jaar later verzamelt het menu warme en koude dranken op basis van espresso, koud gezette koffieproducten, thee, citroenen, smoothies, privacy Dutch Brothers Blue Rebel energiedrankjes en items van het geheime menu. De Blue Rebel-drank vertegenwoordigt 24 procent van de grootste mix.

“Elk bezoek aan de Dutch Brothers moet als een feest voelen”, zegt het bedrijf in een verklaring. “Broista’s zijn erg enthousiast om onze klanten van dienst te zijn en zijn geïnteresseerd in hoe ze het beste van hun dag kunnen maken. Klanten begroeten klanten voordat ze naar het drive-through-venster komen om elke bestelling aan te passen, ons menu uit te leggen wanneer dat nodig is, en tablets te gebruiken om bestellingen opnemen, “zei hij. Hiermee kunt u drankontwerpen sorteren en de autoprestaties op de drive-through-baan beheren, zodat kwaliteit, snelheid en service de hele dag consistent zijn. Prostas serveert onze drankjes met een glimlach, een woord van aanmoediging of een top vijf.

Bofa Securities, JPMorgan Securities LLC, Jefferies LLC, Barclays Capital Inc. Robert W. Vogel & Co. En William Blair & Company, LLC treden op als book-running managers voor het voorgestelde aanbod. Cowan, Stiffel, Nicholas & Company, Incorporated, Amerivet Securities, Inc., Benzera Securities LLC, Rt. Silas & Co., LLC en Tribal Capital Markets, LLC treden op als medebeheerders van het voorgestelde bod.

The Dutch Brothers zijn dit jaar een van de vele ketens van de beurs. Crispy Cream heeft de publieke sector begin juli officieel opnieuw gelanceerd, terwijl Portillo en Sweetcreen dat ook verwachten. Panera Darcy’s Dagos werd eerder dit jaar samengevoegd met mogelijke IPO’s.

READ  Nederlandse moslims bespuugden, geslagen en gediscrimineerd bij islamofobe misdaden