juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Drie Nederlandse steden genoemd in top 30 studentensteden ter wereld

Drie Nederlandse steden genoemd in top 30 studentensteden ter wereld

De Nederlandse steden Amsterdam, Groningen en Utrecht zijn opgenomen in een ranglijst van de 30 beste steden voor studenten ter wereld. De drie Nederlandse steden waren over het algemeen geliefd bij studenten, maar kregen klachten over de kosten van levensonderhoud.

Steden voor studenten, gerangschikt op studenten

Een recente studie heeft de beste steden ter wereld onthuld voor studenten om naar de universiteit te gaan. Het onderzoek, uitgevoerd door The Campus Advisor, was volledig gebaseerd op beoordelingen van studenten. De respondenten werd gevraagd om de stad waar ze woonden tijdens hun studie een score van vijf te geven in zes verschillende categorieën: studentvriendelijkheid, kosten van levensonderhoud, uitgaan, openbaar vervoer, voorzieningen en veiligheid.

De Campusadviseur analyseerde meer dan 12.000 beoordelingen en rangschikte vervolgens de top 30 studentensteden ter wereld.

De beste steden om te studeren in Nederland

Drie Nederlandse steden zijn doorgedrongen tot de top 30 van studentensteden ter wereld: Amsterdam, Groningen en Utrecht.

Amsterdam

Met een gemiddelde score van 4,07 uit 5 is Amsterdam de derde beste Nederlandse stad voor studenten, de 16e beste Europese stad en de 28e beste wereldwijd. Amsterdam scoorde over de hele linie hoog, waarbij respondenten bijzonder tevreden waren over het uitgaansleven en de studentvriendelijkheid, maar uiteindelijk in de steek gelaten werden door de Cost of Living-score (2,62).

In totaal zei 97,3 procent van de respondenten dat ze zouden aanraden om in Amsterdam te wonen. De overgrote meerderheid van de respondenten geeft ook aan dat Amsterdam een ​​diverse bevolking heeft, met veel mogelijkheden om te eten en te feesten, evenals een groot aantal interessante culturele attracties. “Amsterdam is een geweldige stad! Het beste van deze stad is dat er voor elk wat wils is. Of je nu echt van allerlei verschillende sporten houdt, van kunst houdt, verschillende soorten keukens wilt proberen of graag verschillende architecturale plaatsen, er is iets voor jou, ”zei een recensie.

READ  Nederlandse kandidaat-ministers worden ondervraagd door functionarissen die werken aan de vorming van een coalitieregering

Groningen

Groningen kreeg een gemiddelde score van 4,20 uit 5 en staat daarmee op nummer 21 in de ranglijst. Deze score was voldoende om Groningen te rangschikken als de op één na beste studentenstad van Nederland en de 12e van Europa. Net als de Nederlandse hoofdstad scoorde Groningen hoog in alle categorieën behalve Kosten van levensonderhoud (3,65) en kreeg het ook de beste scores in de categorieën Studentvriendelijkheid en Uitgaan.

Groningen maakte indruk op de respondenten met zijn grote en diverse studentenpopulatie en de goede variëteit aan restaurants, bars en clubs, hoewel iets minder mensen blij waren met de culturele attracties van de stad. Slechts 70,9 procent van de respondenten vond dat er genoeg banen voor studenten waren in Groningen, maar desondanks zei 100 procent van de respondenten dat ze zouden aanraden om in de stad te wonen.

Ook waren de respondenten onder de indruk van de veiligheid van de stad. “Dit is een van de populairste studentensteden, niet zonder reden. De samenleving is relaxed, er komen mensen van overal vandaan. Over het algemeen is het een veilige omgeving, het heeft geen slechte reputatie voor vechtpartijen, overvallen of discriminatie. Er zijn veel bars, eetgelegenheden en alles is dichtbij”, aldus een respondent tijdens het onderzoek.

Utrecht

Utrecht eindigde op de 18e plaats in de ranglijst van beste studentensteden ter wereld, met een score van 4,24 uit 5. De stad was de best beoordeelde studentenstad van Nederland en de 11e van Europa. Net als de andere Nederlandse steden werd de gemiddelde score van Utrecht verlaagd door de Cost of Living-score (3,00). De stad kreeg de hoogste cijfers in de categorieën Studentvriendelijkheid en Openbaar Vervoer.

READ  Door de nazi's aangestelde Joodse Raden grotendeels vrijgesproken in transnationaal vergelijkend onderzoek

Utrecht maakte ook indruk op de respondenten met de mogelijkheden om te dineren en te feesten. “Utrecht is een geweldige stad om als internationale student te wonen. Het heeft een enorme internationale gemeenschap en je hebt zeer goede kansen op een baan, zelfs als je geen Nederlands spreekt. Het vervoer is van topkwaliteit en omdat het een grote stad is Er is een grote verscheidenheid aan restaurants, pubs en clubs om uit te kiezen, om nog maar te zwijgen over hoe mooi het stadscentrum is”, aldus een respondent.

Utrecht is geliefd onder de studentenpopulatie, waarbij 100 procent van de respondenten zegt de stad aan anderen aan te bevelen. De deelnemers aan het onderzoek waren het er unaniem over eens dat Utrecht een grote studentenpopulatie had, hoewel dit geen invloed leek te hebben op de vacatures voor studenten aangezien 89,5 procent van de respondenten zei dat ze dachten dat er genoeg banen beschikbaar waren voor studenten.

De 10 beste studentensteden ter wereld

Volgens The Campus Advisor zijn de beste steden ter wereld voor studenten:

  1. Melbourne – 4.69
  2. Newcastle – 4,53
  3. Seoel – 4,52
  4. Wenen – 4.46
  5. Montréal – 4.44
  6. Berlijn – 4.42
  7. Praag – 4.40
  8. Chicago – 4.37
  9. Kuala Lumpur – 4.36
  10. Londen – 4,35

Bezoeken De Campus Adviseur Website voor het volledige klassement en een uitsplitsing van de scores.

Door op inschrijven te klikken, gaat u ermee akkoord dat we uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met ons privacybeleid. Voor meer informatie kunt u terecht op deze pagina.