mei 29, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Drie Nederlandse soldaten neergeschoten buiten Indiana Hotel, twee in kritieke toestand

Volgens het Nederlandse ministerie van Defensie zijn zaterdagochtend drie Nederlandse militairen doodgeschoten buiten een hotel in Indianapolis.

De politie zegt dat twee van de soldaten in kritieke toestand verkeren na de schietpartij. Het Nederlandse ministerie van Defensie zei echter eerder dat een van de gewonde militairen in kritieke toestand verkeert, terwijl de andere twee “bij bewustzijn en benaderbaar” zijn. In een verklaring laat het ministerie weten dat de militairen van het Nederlandse Commandokorps in het hotel verblijven tijdens een militaire oefening.

“De schietpartij vond plaats voor het hotel waar de commando’s verblijven. Ze zijn in de staat Indiana op oefening. Het incident gebeurde tijdens de vrije tijd van het leger”, aldus het ministerie van Defensie in de verklaring die op haar website is gepubliceerd. “De families van de slachtoffers zijn geïnformeerd. De lokale politie doet onderzoek naar de toedracht van de schietpartij. Er is nog niemand gearresteerd.”

In een verklaring per e-mail aan: Nieuwsweekzei de Indianapolis Metropolitan Police Department dat rechercheurs niet geloven dat de schietpartij willekeurig was en dat er “geen directe bedreiging voor het gebied” is.

Hierboven is een politieauto van Indianapolis te zien in Monument Circle op 16 juli 2015. Volgens het Nederlandse Ministerie van Defensie zijn zaterdagochtend drie Nederlandse militairen doodgeschoten buiten een hotel in Indianapolis.
Raymond Boyd

De afdeling zei dat agenten zaterdag net voor 4 uur in S. Meridian Street arriveerden en de drie mannen met verwondingen aantroffen “die overeenkomen met schotwond(en)”.

“Indianapolis Emergency Medical Services (IEMS) arriveerde en vervoerde de drie slachtoffers naar een ziekenhuis in de regio. Twee van de slachtoffers zijn in kritieke toestand opgenomen en het derde slachtoffer is in stabiele toestand opgenomen”, aldus de afdeling.

READ  De Nederlandse investeerder noteerde zijn landbouwgroep op de Boekarest Stock Exchange

De politie zei dat voorlopige informatie suggereert dat “er een ongeregeldheid heeft plaatsgevonden tussen de slachtoffers en de verdachte(n) die tot de schietpartij heeft geleid”.

Andere incidenten van wapengeweld

Bij een afzonderlijk incident in juni werd een Amerikaanse soldaat doodgeschoten op een huisfeest. Legersergeant Emmett Moore was op een feestje in Parkland, Washington, toen het incident plaatsvond. Hulpverleners probeerden hem ter plaatse te redden met eerste hulp en reanimatie.

“Het is met pijn in het hart dat we rouwen om het verlies van Sgt. Moore”, zei luitenant-kolonel John Tisserand, de 1-14 CAV-bataljonscommandant destijds in een verklaring, volgens KIRO 7 News. “Dit is een extreem moeilijke tijd voor de familie Warhorse. Onze primaire missie is nu om voor de familieleden van onze gevallen soldaat te zorgen.”

In Miami Beach, Florida, zei de politie in juli dat een man een hotelmedewerker had neergeschoten en vermoord nadat hem de toegang tot een nachtclub was geweigerd. Ambtenaren zeiden dat de man had geprobeerd een nachtclub in het Clevelander Hotel binnen te sluipen, en nadat hem was gevraagd het pand te verlaten, pakte hij een pistool en opende het vuur op de werknemer.

In januari kwam bij een schietpartij in een hotel in Washington DC één persoon om het leven en raakten vier anderen gewond. Het incident vond plaats in het Days Inn by Wyndham hotel.

Update 27-8-22, 13:02 ET: Dit verhaal is bijgewerkt met aanvullende informatie en achtergrond.