oktober 2, 2022

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

3 Nederlandse soldaten doodgeschoten voor hotel in Indianapolis

INDIANAPOLIS (AP) – Drie Nederlandse soldaten zijn zaterdag vroeg neergeschoten en gewond bij een schietpartij in het centrum van Indianapolis, nadat de lokale politie vermoedde dat er een ongeregeldheid was buiten het hotel waar ze logeerden, aldus de autoriteiten.

De schietpartij vond plaats rond 3.30 uur EDT in de uitgaanswijk van Indianapolis. De politie van Indianapolis zei dat agenten drie mannen met schotwonden vonden en naar ziekenhuizen in de omgeving werden gebracht.

Het Nederlandse ministerie van Defensie zei dat één soldaat in kritieke toestand verkeerde en dat de twee anderen bij bewustzijn waren, terwijl de politie van Indianapolis zei dat twee van de soldaten in kritieke toestand verkeerden en de derde stabiel was.

Het ministerie zei dat de drie soldaten van het Commando Corps waren en in Indiana waren voor training toen de schietpartij plaatsvond in hun vrije tijd voor het hotel waar ze logeerden.

De politie van Indianapolis zei dat ze geloven dat een soort van woordenwisseling tussen de drie slachtoffers en een andere persoon of personen tot de schietpartij heeft geleid.

Het ministerie zei dat de families van de slachtoffers van de schietpartij zijn geïnformeerd terwijl de politie van Indianapolis de schietpartij blijft onderzoeken.

Er zijn geen arrestaties verricht.

De National Guard van Indiana zei dat de soldaten hadden getraind in het Muscatatuck Urban Training Center, een complex van 405 hectare, ongeveer 65 kilometer ten zuidoosten van Indianapolis. De Garde zei in een verklaring dat het centrum wordt gebruikt voor training door het ministerie van Defensie “evenals door andere bondgenoten”.

READ  Waarom Nederlanders drijvende huizen omarmen

“De Nederlandse soldaten bezochten Indianapolis aan het einde van hun dienstdag. Onze gedachten en gebeden zijn bij de soldaten en families in deze moeilijke tijd”, aldus de bewaker, meldde WXIN-TV.

Copyright 2022 The Associated Press. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet zonder toestemming worden gepubliceerd, uitgezonden, herschreven of herverdeeld.