mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Doyle “Nederlandse” Eyman – InForum

Dutch is overleden op vrijdag 6 mei 2022 in de St. Catherine’s South (Villa Maria) in Fargo, ND, op 84-jarige leeftijd.

Doyle Wayne Eyman werd geboren op 30 januari 1938 als zoon van Carl en Vadna (Spencer) Eyman in Buena Vista County, Iowa. Hij groeide op in dit gebied en ontving zijn opleiding en studeerde in 1956 af aan de Hayes Consolidated High School in Storm Lake, IA.

Dutch diende met trots zijn land in het Amerikaanse leger van 1961 tot zijn ontslag in 1984. Hij werd op 24 juli 191 in Fort Gordon, Georgia, in het huwelijk getreden met Sylvia Beth Westrum. Ze hebben door de jaren heen op verschillende plaatsen hun thuis gemaakt tijdens zijn dienst, waar ze hun gezin hebben grootgebracht. Dutch en Sylvia verhuisden in 1980 naar Fargo. Na zijn pensionering schreef hij zich in aan de North Dakota State University, waar hij in 1989 afstudeerde met een graad in Geesteswetenschappen en Sociale Wetenschappen. Later werkte hij tot aan zijn pensionering voor United Airlines in Fargo.

Dutch was een actief lid van Faith Methodist Church in North Fargo, waar hij bij een begroeter diende. Hij bracht graag tijd door op de golfbaan en ook op de bowlingbaan met zijn vrouw die door de jaren heen in verschillende toernooien speelde.

Dutch wordt overleefd door zijn drie dochters – Shawn (Armando) Bustamante uit Denver, CO; Angela (David) Abeyta van Aurora, CO; en Nicole Cote uit Denver, CO; zijn kleinkinderen – Janelle Abeyta, Vincent Cella en Gillian Abeyta; en twee heel speciale achterkleinkinderen – Oliver Graham en Easton Landis. Ook overlevenden zijn vele neven en nichten, en zeer dierbare familieleden.

READ  Een nieuw rapport heeft uitgewezen dat een Nederlandse trein 'de snelheidslimiet heeft overschreden' voordat hij in botsing kwam met een walvissculptuur

Dutch werd in de dood voorafgegaan door zijn vrouw, Sylvia; en zijn zus, Shirley Gaes.

Een Celebration of Life Service zal worden gehouden om 14.00 uur op vrijdag 13 mei 2022 in Boulger Funeral Home en Celebration of Life Center in Fargo met een bijeenkomst een uur eerder. Iedereen is van harte welkom om deze dienst bij te wonen – voor degenen die niet kunnen, de dienst zal live worden gestreamd op de website van het uitvaartcentrum.

De begrafenis zal op een later tijdstip plaatsvinden op de South Marion Cemetery in Stratford, Iowa.

Regelingen zijn toevertrouwd aan de zorg van Boulger Funeral Home en Celebration of life Center. Om het online gastenboek te tekenen, bezoek onze website op www.boulgerfuneralhome.com