april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Downtown Flowery Branch krijgt een Hollands tintje met dit wegenproject

okt. 21—Downtown Flowery Branch gaat Nederlands.

Er wordt gewerkt aan de omvorming van Church Street tussen Main Street en West Pine Street in een “woonerf” of een “levende straat” die zowel voetgangers als autoverkeer vermengt.

Het woonerf, een bekend gezicht in Nederland, zal er heel anders uitzien dan de andere straten met alleen asfalt van Flowery Branch. Het zal worden voorzien van in elkaar grijpende straatstenen en het bloesemlogo van Flowery Branch ingebed in beton tussen het metselwerk. Ook zullen lichtslingers de straat boven mensen en auto’s kriskras doorkruisen.

En op een stuk tussen restaurant Antebellum en West Pine Street wordt een amfitheater met een paviljoen gebouwd naast het woonerf, dat ook wordt herbouwd met een rijvlak van bakstenen bestrating.

Het woonerf zou in 4-6 weken kunnen worden voltooid, zegt Renee Carden, de directeur van Flowery Branch in het centrum.

De bloembloesem is een aspect van het project waar Carden bijzonder trots op is.

“Het zal verschillende kleuren straatstenen en vormen hebben om het bloemenpatroon te creëren, en het zal er onderscheidend uitzien,” zei Carden. “Het wordt geweldig.”

Het woonerf maakt deel uit van een vlaag van verbeteringen in de binnenstad die de stad aan het doorvoeren is. Het nieuwe openluchtpaviljoen van de stad, dat zal worden gebruikt voor de populaire boerenmarkt en andere evenementen, is deze zomer geopend.

Door de werkzaamheden moesten de wegen in het centrum worden afgesloten.

De kerk is gesloten van Main tot Chestnut Street, Pine Street is gesloten van Mitchell Street tot Main en Main Street is geblokkeerd bij Church Street vanwege nieuwe drainage-infrastructuur.

READ  Nederlandse onderwijsfunctionarissen zeggen dat de fraudebestrijdingssoftware van Proctorio studenten blootstelt aan hackers

Al het werk is om naar het stadhuis te gaan, dat zich naast de straten Church, Chestnut en West Pine bevindt, “erg lastig”, zei Carden.

“Er is geen gemakkelijke manier om (rond) te komen”, zei ze. “We hebben echt ons best gedaan om (wegen) open te laten, maar met al deze details was er geen manier om onderdelen tegelijk te doen.”

Carden hoopt dat de straat op zijn minst open kan zijn voor deelnemers aan de 23e jaarlijkse 5K BOO Run op oktober. 29. De stad hoopt ook dat de straat open zal zijn voor mensen die het kerstfestival op nov. 19.