april 25, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

VS ontmoeten Nederlanders in laatste re-match op WK 2023

Auckland: De Verenigde Staten, viervoudig winnaar, nemen het op tegen Nederland in een herkansing van de WK-finale van 2019, nadat ze gelijk waren getrokken met het Europese team, debutanten Vietnam en een play-offwinnaar tijdens de loting van zaterdag in Auckland voor het paradepaardje van volgend jaar.

Europees kampioen Engeland neemt het ook op tegen een play-offwinnaar, Denemarken en China in Groep D, terwijl de Wereldbekerwinnaars van 2003 en 2007 Duitsland tegen Marokko, Colombia en Zuid-Korea spelen in Groep H tijdens het toernooi van 20 juli-20 augustus volgend jaar.

De VS, de kampioenen van de laatste twee edities van het toernooi, spelen al hun wedstrijden in Groep E in Nieuw-Zeeland, tegenover Vietnam in Auckland op 22 juli, voor een blockbuster-clash tegen de Nederlanders in Wellington vijf dagen later.

“We hebben een goede maar ietwat moeilijke loting”, zei de Amerikaanse coach Vlatko Andonovski.

“Ik denk dat het spannend wordt (tegen Nederlanders) omdat het een rematch is van de laatste WK-finale, het was ook de kwartfinale van de Olympische Spelen, dus twee kwaliteitsteams die tegen elkaar spelen. Het wordt een goed spel.”

Zweden, de tweede plaats in de wereld, speelt tegen Zuid-Afrika, Italië en Argentinië in Groep G, terwijl Frankrijk op de vijfde plaats tegen Jamaica, Brazilië en een play-offwinnaar in Groep F speelt, en Spanje tegen Costa Rica, Zambia en de winnaars van 2011 Japan in Groep C.

Engeland zal in Australië zijn gevestigd voor de openingsronde van het uitgebreide toernooi met 32 ​​teams, dat op 22 juli begint tegen een play-offwinnaar in Brisbane.

“Ik denk dat we absoluut uit deze groep moeten komen met het niveau waar we nu op zitten”, zei de Engelse manager Sarina Wiegman. “Als we niet uit deze groep zouden komen, zouden we niet op ons hoogste niveau presteren.”

READ  Rechtbank oordeelt dat huisvesting voor asielzoekers in Nederland ontoereikend is

Nieuw-Zeeland trapt op 20 juli het eerste WK af dat op het zuidelijk halfrond wordt gehouden tegen voormalig kampioen Noorwegen in Auckland en neemt het ook op tegen de Filippijnen en Zwitserland in Groep A.

Hun co-hosts Australië beginnen hun campagne op dezelfde dag in het Sydney Football Stadium tegen Ierland voordat ze in Groep B spelen tegen Nigeria en Olympisch kampioen Canada.

“Ierland zal een moeilijke openingswedstrijd worden, maar we kijken er naar uit. Nigeria heeft een aantal geweldige atleten en dat wordt zeker een zware uitdaging”, vertelde Australië-coach Tony Gustavsson aan Optus Sport.

“Canada is een team van wereldklasse, staat bovenaan in onze groep en is favoriet om te winnen. We hebben veel geleerd van onze twee recente wedstrijden tegen hen, ook al verloren we ze allebei.”

De interconfederatie-play-offs van 10 teams vinden vanaf februari plaats in Nieuw-Zeeland. 18-23 volgend jaar. Portugal, Taiwan, Thailand, Kameroen, Senegal, Haïti, Panama, Chili, Paraguay en Papoea-Nieuw-Guinea strijden allemaal om de laatste drie plaatsen in de finale.