January 19, 2021

Dover – Frankrijk heft tarieven op om de crisis in de dagelijkse gang van zaken te verzachten

De vrachtwagens staan ​​gestapeld in de toren

De Franse minister van Transport zei dat er vandaag stappen zullen worden ondernomen om goederen tussen het VK en Frankrijk opnieuw te lanceren.

Het 48-uurverbod om het kanaal over te steken veroorzaakte chaos in Dover en leidde tot bezorgdheid dat voedsel en medische benodigdheden de Britse en Franse markt niet zouden bereiken.

Frankrijk sloot de grens om vracht uit het VK te verschepen omdat men vreesde dat een nieuwe, meer besmettelijke vorm van de Covit-19-stam zich over het continent zou kunnen verspreiden.

Maar de Franse minister van Transport Jean-Baptiste Djibouti zei dat het verbod zou worden opgeheven.

Hij zei in een tweet: “In de komende uren zullen we op Europees niveau een solide gezondheidsprotocol opzetten en zo uit het VK stromen. Onze prioriteit: onze landgenoten en medeburgers beschermen. “

Normaal passeren ongeveer 10.000 vrachtwagens alleen Dover per dag, met de mogelijkheid dat nieuwe voedingsmiddelen rotten voordat ze hun bestemming bereiken en de Franse regering lijkt gedwongen te zijn om het verbod te versoepelen wanneer weggebruikers in Frankrijk zeggen dat de situatie in Dover een “ramp” is geworden.


Nieuwsbrief

James Withers, CEO van Scottish Food and Beverage, zei dat er deze week dagelijks meer dan 5 miljoen aan Schots eten naar Frankrijk gaat.

“Deze tijd zal slecht zijn voor veel bedrijven. Woensdag staan ​​in Frankrijk en Spanje belangrijke markten op het programma als onderdeel van de verkoopshits voor Kerstmis”, zei hij.

Het Britse reisverbod is van toepassing, aangezien India een van de nieuwste landen is die zijn grenzen heeft gesloten. Duitsland, Italië en Nederland hebben de opschorting van vluchten vanuit Groot-Brittannië bevolen en zeggen dat Ierland beperkingen zal opleggen aan vluchten en boten.

READ  Schalke blijft dicht bij ongewenst record en verdedigt de voorsprong van Atletico Liga - waar moet je dit weekend naar zoeken in Europa

België heeft gezegd dat het zijn grenzen zal sluiten voor vliegtuigen en treinen, inclusief de Eurostar-service vanuit Londen.

Israël, Turkije, Marokko, Koeweit, Saudi-Arabië en El Salvador hebben eerdere sancties gevolgd van Oostenrijk, Roemenië, Litouwen, Letland, Estland, Bulgarije, Tsjechië en Zweden. De druk op de Verenigde Staten om actie te ondernemen na het besluit van de Canadese premier Justin Trudeau om een ​​reis van 72 uur vanuit het VK op te schorten.

De onrust veroorzaakt door de beperkingen van de overheid komt aan het begin van een belangrijke week voor de Brexit-besprekingen.

Nicola Sturgeon, eerste minister van Schotland Boris Johnson riep op tot een verlenging van de Brexit-overgangsperiode en zei dat de nieuwe Govt-stam zich 100% moet concentreren op het aanpakken ervan.

De heer Withers tweette zijn steun voor FM. “Ik sta hier volledig achter. Niemand de schuld geven van waar we zijn. Het maakt niet uit of u stemt of blijft. We moeten erkennen dat alles is veranderd. We bevinden ons in een perfecte storm en het zou onverantwoord zijn om de grootste handelsverandering in ons leven door te maken, ”zei hij.

Sterling Het aandeel daalde maandagochtend met 1,2% naar 33.336 toen de situatie verslechterde. De kabinetsvergadering vindt naar verwachting maandagochtend plaats in Downing Street.

Olie prijzen Het daalde met 3% ($ 1,54) tot $ 50,72 per vat tegen 05.10 op maandag. De nieuwe coronavirusstam die een groot deel van het VK heeft gedekt, heeft bezorgdheid geuit over een langzaam herstel van de vraag naar brandstof te midden van de sluitingen van de Europese grenzen. De oliecrisis volgde op een winst van zeven weken toen investeerders werden aangemoedigd door de introductie van het Covit-19-vaccin.

READ  Het zelfstandig naamwoord van het jaar dat sociale afstand beschrijft, is het Nederlandse woord van het jaar

In de avond FTSE 100 Als het 2% of 135 punten lager was verhandeld op 6.393,60 en het pond niet was gedaald, zou het over het algemeen FTSE-aandelen hebben geholpen omdat het rendement van het grote bedrijf meestal in dollars is.

ING-strateeg Antoine Bowett Zei: “ Brexit’s gebrek aan vooruitgang door de paniek van het nieuwe coronavirus is moeilijk te kiezen, maar beide zijn teleurstellend, en het is logisch dat Sterling minder handelt.

“Ik verwacht dat de (Britse) gilden morgen op verzoek openen voor beveiligde activa”, zei hij.

In een reactie op het openbaar reisverbod zei de Italiaanse minister van Volksgezondheid Roberto Speranza: “De Covid-variant die onlangs in Londen is ontdekt, is zorgwekkend en moet door onze wetenschappers worden onderzocht. Ondertussen kiezen we het pad van maximale wijsheid. “

Italië heeft nu bij een patiënt een coronavirusmutatie vastgesteld, het vijfde land buiten het VK dat een zaak aanhangig maakt.

De Duitse regering heeft aangekondigd dat alle vluchten vanuit het VK gisteren vanaf middernacht aan de grond gaan. De Duitse minister van Volksgezondheid Jens Spann vertelde de openbare omroep ARD dat er in Duitsland nog geen andere mutatie was vastgesteld. “Maar natuurlijk nemen we de verklaringen van Groot-Brittannië zeer serieus”, zei hij.

Nederland heeft vluchten vanuit het VK tot 1 januari verboden.

Commentaar: Haal de visserij uit de Brexit-onderhandelingen en sluit een deal