juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dortmund tekent Nederlandse tiener Jayden Braaf van Manchester City junioren |  Voetbal Nieuws

Dortmund tekent Nederlandse tiener Jayden Braaf van Manchester City junioren | Voetbal Nieuws

BERLIJN: De Nederlandse tiener Jayden Braaf treedt in de voetsporen van Jadon Sancho nadat hij voor Borussia Dortmund had getekend van het Under-23 team van Manchester City, zo werd vrijdag bekend gemaakt.
De 19-jarige komt transfervrij aan nadat hij een contract heeft getekend tot 2025.
Braaf volgt Sancho op, die in 2017 van City’s junioren naar de Duitse club verhuisde en vervolgens doorbrak in het seniorenteam van Engeland na prestaties voor Dortmund, voordat hij afgelopen zomer naar Manchester United verhuisde.
Braaf, die op de vleugel speelt, kwam in 2018 over van de academie van PSV Eindhoven naar The Citizens, maar speelde niet meer sinds hij eind 2020/21 een knieblessure opliep op huurbasis bij Udinese Calcio.
Sportdirecteur Sebastian Kehl van Dortmund zei dat ze de voortgang van Braaf hebben gevolgd, die hij omschrijft als een “groot talent”.
“Na meer dan een jaar blessureleed zal hij tijd nodig hebben om weer op krachten te komen en zich te vestigen”, voegde Kehl eraan toe.
“We willen hem deze keer geven en hem voorzichtig voorstellen.”
Dortmund bevestigde vrijdag ook de ondertekening van Alexander Meyer van tweedeklasser Jahn Regensburg als back-up van eerste keus doelman Gregor Kobel.
Dortmund heeft hun selectie al versterkt door ook de Turkse middenvelder Salih Ozcan uit Keulen aan te trekken, evenals de Duitse centrale verdedigers Nico Schlotterbeck uit Freiburg en Niklas Suele uit Bayern M√ľnchen.
Edin Terzic is benoemd tot hoofdtrainer voor volgend seizoen nadat Dortmund afscheid heeft genomen van Marco Rose.

READ  Wat kan het VK leren van de Nederlandse benadering van zorg aan het levenseinde?