mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Schema en preview vrijdagmiddagsessie 2022 Nederlands Kampioenschap Darts inclusief Scutt-Waites en Bialecki-Klaasen

Vrijdagmiddag begint in Zwolle het Nederlands Kampioenschap Darts, de achtste European Tour van het seizoen en als gevolg daarvan wordt er voor het eerst sinds 2019 een European Tour-toernooi in Nederland gespeeld.

Ian White won de Dutch Darts Masters 2019 in Zwolle door in de finale Michael van Gerwen te verslaan. Een jaar eerder had White ook het Nederlands Kampioenschap Darts in Maastricht gewonnen.

Van Gerwen won van 2014 tot 2018 de Dutch Darts Masters. Simon Whitlock (2012) en Kim Huybrechts (2013) wonnen in het verleden ook een Dutch European Tour-evenement.

Zoals altijd vindt op de openingsdag de eerste ronde plaats en de banden met de geplaatste namen en onder degenen die op vrijdag in actie komen, zijn onder meer Jelle Klaasen, die back-to-back European Tour-evenementen zal spelen en Sebastian Bialecki als eerste zal opnemen. Michael van Gerwen wacht op de winnaar.

Damon Heta wacht op de winnaar van een van de opvallende banden tussen Connor Scutt en Scott Waites, terwijl andere wedstrijden Jim Williams opnemen tegen Ritchie Edhouse en Boris Krcmar die beginnen tegen Steve Lennon. De actie begint om 12.00 uur BST en is beschikbaar op PDCTV.


Speelschema

vrijdag 27 mei

Eerste ronde

Middagsessie (1300 lokale tijd, 1200 BST)

Boris Krcmar – Steve Lennon

Jim Williams tegen Ritchie Edhouse

Andy Boulton v Ryan Meikle

Connor Scutt tegen Scott Waites

Kevin Burness v. Ross Smith

Andrew Gilding tegen Wesley Plaisier

Daniel Larsson tegen Mario Vandenbogaerde

Sebastian Bialecki v Jelle Klaasen

READ  Nederlanders sturen Patriot-raketsystemen naar Slowakije - EURACTIV.com