november 29, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse prinses Amalia doelwit in ontvoeringscomplot in verband met vermeende drugsbaron Taghi

Erfgenaam van de Nederlandse troon Prinses Amalia is onder strenge beveiliging geplaatst nadat ambtenaren een tip hadden ontvangen dat ze het doelwit zou kunnen zijn van een ontvoeringscomplot.

De 18-jarige zou verhuizen naar een gedeelde studentenhuisvesting aan de Universiteit van Amsterdam, waar ze eerder deze maand politicologie, psychologie, rechten en economie was gaan studeren.

Ambtenaren hadden veiligheidswaarschuwingen onderschept die de vrees deden ontstaan ​​dat de tiener het middelpunt zou zijn van “een aanval” of “een ontvoeringspoging”.

Vorig jaar werd de beveiliging rond premier Mark Rutte opgevoerd uit angst dat hij ook een doelwit was.

De vermeende Nederlandse misdaadbaas Ridouan Taghi, die in 2019 in Dubai werd gearresteerd, staat terecht voor een aantal moorden in Nederland en is door openbare aanklagers beschuldigd van het beramen van een gewelddadige uitbraak uit de gevangenis en het bevelen van moorden en andere strafbare feiten vanuit zijn cel .

De heer Taghi zou samen met 16 anderen deel hebben uitgemaakt van de misdaadgroep die bekend staat als de “Mocro Mafia” en wordt beschuldigd van moord en poging tot moord.

Hij werd in 2019 gearresteerd in Dubai na een inval in zijn luxe appartement en werd naar Nederland gestuurd om terecht te staan.

Momenteel wordt hij vastgehouden in de Extra Beveiligde Inrichting in Vught, waar militairen zijn opgeroepen om hem te helpen bewaken.

Woensdag ontkende hij dat hij betrokken was bij een complot om de prinses kwaad te doen en beweerde hij dat de beschuldigingen “vals en niet onderbouwd” waren.

Zijn advocaat, Inez Weski, verklaarde dat de heer Taghi de beweringen “nadrukkelijk” betwist en zei dat hij duidelijk had gemaakt dat hij “prinses Amalia geen kwaad wil doen” en dat hij “nooit een kind in gevaar zou brengen”.

READ  De Nederlandse regering bereidt zich voor op weer een persconferentie over het coronavirus

Prinses Amalia vergezelde dinsdag haar ouders koning Willem-Alexander en koningin Maxima naar de officiële opening van het parlement.

Bijgewerkt: 21 september 2022, 17:15 uur