juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Don Roosevelt en UNESCO deden traditioneel de Nederlandse stadslichten uit om de sterren te zien

da roosegaarde + UNESCO Nederland brengt de nachtelijke hemel terug

Meer dan 80% van de wereldbevolking leeft beneden Licht vervuilde lucht; Een barrière die ons ervan weerhoudt de schoonheid van het universum te ervaren. Binnen ‘Ik zie de sterren’, da roosegaarde En UNESCO Nederland Ze hebben een oplossing bedacht die de nachtelijke hemel terug naar de mensen zal brengen. Het project bereikt dit door in samenwerking met de bewoners, overheid en bedrijven van de stad François alle essentiële woonverlichting, billboards en straatverlichting uit te doen. Door deze stadsbrede lichtvervuiling te verwijderen, helpt ‘het zien van de sterren’ iedereen om opnieuw contact te maken met het universum en de magie van sterrenlicht opnieuw te ervaren.

‘Iedereen zit nu in zijn kleine bubbel, losgekoppeld van elkaar’ Roosevelt legt uit. ‘Elke avond realiseerde ik me dat er een prachtige lichtvoorstelling in onze lucht verborgen zat. Wat als je alle lichten in een stad uit zou kunnen doen en samen van de sterren zou kunnen genieten? Het zien van de sterren brengt de sterren in je straat terug. De sterren zijn slechts één schakelaar verwijderd.

Don Roosevelt en UNESCO deden traditioneel de Nederlandse stadslichten uit om de sterren te zienAlle afbeeldingen: de sterren zien door Studio Roosevelt
Foto door Albert Over en Merle Duchu
Film van Mediamonks en Studio Roosevelt

Ziet de sterren als een vorm van werelderfgoed

UNESCO Nederland Streeft ernaar om sterren als een vorm te zien Wereldwijde traditie. Dan Rooscart en UNESCO werken samen met Nederland om de lichten in Francois uit te doen, de sterren terug te brengen om een ​​verbinding tussen de mensen te maken, wat volgens het plan, ‘We hebben deze COVID-19-infectie nog niet gevonden.’ Het eerste ‘seeing the stars’-project werd gerealiseerd en vastgelegd in de Nederlandse stad, een weerspiegeling van de rijke astronomische geschiedenis, en heeft als doel om naar andere plaatsen zoals Leiden, Sydney, Venetië, Stockholm en Reykjavik te reizen. Filmpremière van het project Met ingang van vandaag, 14 december, en probeert niet alleen een verbinding tot stand te brengen met onze gemeenschap, maar ook met onze planeet.

READ  Ambulances 101: hoe een Nederlandse stichting de noodgezondheidszorg in Oekraïne ondersteunt

Iedereen zou het recht moeten hebben om de sterren aan de onvervuilde nachtelijke hemel te zien. Kathleen Ferrier, voorzitter van de Nederlandse Commissie voor UNESCO, merkt op. ‘Als je naar de sterren kijkt, voel je je met elkaar verbonden, we maken allemaal deel uit van een enorm universum. Dit is de gemeenschappelijke en mondiale traditie waar ik naar streef. Het zien van de sterren is een belangrijke stap.Don Roosevelt en UNESCO deden traditioneel de Nederlandse stadslichten uit om de sterren te zien

UNESCO, de Night of the Mud, Earth Hour, Night of the Night en de International Dark-Sky Association hebben eerder betoogd. Donkere momenten om het welzijn van mens en dier te verbeteren. ‘Seeing the stars’ maakt deel uit van deze beweging, en het dient als een serieuze première gericht op het zien van de sterren in je stad. Lancering van ‘Seeing Stars’, het derde project in de serie ‘Dreamscapes’ van studio Roosevelt en UNESCO Nederland, Media.manx-partners, die de stad Bryceland, Watten en Franானois bezoeken.

Don Roosevelt en UNESCO deden traditioneel de Nederlandse stadslichten uit om de sterren te zien
De lichten zijn aan in de stad François

Don Roosevelt en UNESCO deden traditioneel de Nederlandse stadslichten uit om de sterren te zien
De lichten zijn uit in de stad François