juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ruim 1,5 miljoen door de Nederlandse overheid verstrekte Johnson-doses niet aangekomen

Nederlandse schenking. Assistent-secretaris Wilben Mayer, hoofd Strategische Communicatie voor de Nationale Task Force on Current Operations, Ambassadeur in Nederland Saskia de Long, UNICEF-vertegenwoordiger in de Filippijnen UNICEF Dentevnorov, EU-ambassadeur Luke Veron en plaatsvervangend minister van Volksgezondheid Ma. Carolina Vidal-Taiño verwelkomt de aankomst van het 1.526.400 dosis enkelvoudige Jansen-vaccin bij NAIA Terminal 3 in Passe City op maandagavond (13 december 2021). Nieuw gedistribueerd als onderdeel van meer dan 7,5 miljoen banen die door de Nederlandse overheid aan de Filippijnen zijn geschonken via de COVAX-faciliteit. (PNA-foto door Avido Dalan)

manilla – Het single-shot Johnson Kovit-19-vaccin dat maandagavond door de Filipijnen Nederland is afgeleverd, heeft 1.526.400 doses gekregen, waarmee het totale aantal vaccins dat het land sinds februari van dit jaar heeft ontvangen op meer dan 158 miljoen komt.

Wilben Meyer, adjunct-secretaris van de National Task Force (NTF) tegen de Cowit-19 van de subcommissie voor huidige operaties, zei dat de recente zendingen deel uitmaakten van een donatie van 7,5 miljoen die Nederland via de COVAX-faciliteit naar de Filippijnen stuurt.

“De dosis van 1,5 miljoen Jansen-vaccin is zeer actueel, vooral in de campagne van de regering op deze Nationale Vaccindag”, zei hij. “Het is niet [7.5 million] Dit is de grootste donatie van een land aan de Filipijnen.”

Het single-shot vaccin, zoals de Jansen, zorgt voor een snelle blootstelling, waardoor de levering van massale vaccins wordt vergemakkelijkt.

Daarom zal het grootste deel van het nieuw gevaccineerde vaccin naar de eilandprovincies van de autonome regio Pangsamoro in Muslim Mindanao (BARMM) worden gestuurd – aangezien de NTF eerder had beloofd de terughoudendheid van het vaccin in de regio aan te pakken, voegde de burgemeester eraan toe.

READ  Het toegangstestbeleid van de Nederlandse overheid kost belastingbetalers 200 200.000 per dag

Een deel hiervan zal worden gedistribueerd naar andere gebieden en provincies met koelketen-opslagfaciliteiten voor zeer gevoelige prikken die temperaturen onder nul vereisen en naar gebieden met grote aantallen niet-gevaccineerde senioren.

De laatste export werd verwelkomd door de plaatsvervangend secretaris van het ministerie van Volksgezondheid (DOH) Carolina Vital-Dino, de Nederlandse ambassadeur Saskia de Long, de UNICEF-vertegenwoordiger in de Filippijnen Oyunsikon Tendevnorov en de EU-ambassadeur Luke Veronai. In de stad Pasaï.

Saskia zei dat de Nederlandse regering zich inzet om actief bij te dragen aan de inspanningen van de COVAX-faciliteit door meer dan honderd miljoen COV-19-vaccins aan ontwikkelingslanden te verstrekken.

“Mijn land, Nederland, is verheugd om bij te dragen aan de vaccinatie-inspanningen in de Filippijnen. We doen dit door Johnson-vaccins te leveren die slechts één prik nodig hebben, dus het zal veel gemakkelijker te gebruiken zijn op afgelegen locaties, vooral in BARMM-gebieden.” zei De Lange.

De Nederlandse overheid heeft meer dan 27 miljoen doses gedoneerd aan de COVAX-faciliteit, waarvan 7,5 miljoen doses naar de Filippijnen gaan, waar ze tot woensdag in termijnen worden afgeleverd.

Recente NTF-gegevens tonen aan dat de Filippijnen 158.604.520 doses Covid-19-vaccin hebben ontvangen sinds levensreddende injecties in februari arriveerden. (PNA)