juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Dictok wacht tweede Nederlandse massaclaim, dit keer over privacy van kinderen children

Consumentenbond en Stichting Take Back Your Privacy eisen Social media bedrijf Dictok Betaal alle Nederlandse kinderen die gebruik maken van de toneelschade voor ongeveer $ 1.000.

In totaal eisen beide bedrijven $ 1,5 miljard van Dictoc’s moederbedrijf, Byte Dance, voor het illegaal verzamelen en verhandelen van persoonlijke informatie van kinderen. Beide bedrijven beweren dat gegevens van Nederlandse kinderen het bedrijf hebben geholpen advertenties te verkopen die gericht zijn op een jonger publiek.

“De arbeidsethos van Dictok is pure uitbuiting en het bedrijf verdient honderden miljoenen per jaar aan kinderen”, zegt Sandra Molenar, directeur consumentenzaken.

Bovendien worden de gegevens naar het buitenland verzonden, zonder enige garantie van privacy of veilige opslag, zeggen de bureaus. Ze willen dat Dictok de gegevens vernietigt van Nederlandse kinderen die eigenaar zijn van Dictok.

ConsumerBond heeft Scott + Scott, het Special Public Claims Office, aangesteld om toezicht te houden op juridische procedures. “De kinderen hadden niet het gevoel dat hun privacy was geschonden”, zei advocaat Damien Bergout Uitzending R.D.L.. ‘Ze hebben de kleine lettertjes niet gelezen. In feite is het lezen van kleine lettertjes tijdverspilling omdat de informatie die door Dictoc wordt verstrekt obscuur, onvolledig en illegaal is. ‘

het tweede geval

Deze zaak is de tweede zaak tegen Dictok in Nederland. Eerder deze maand zei de Nederlandse trust Somi dat het een Chinese videosite aanklaagde voor het niet beschermen van de veiligheid van kinderen in heel Europa en voor het overtreden van de Europese reclame- en privacyregels.

Ongeveer 64.000 ouders hebben $ 1,4 miljard geregistreerd bij een non-profit marktinformatiebank.

READ  Nederlandse fashion tech startup Lalaland krijgt 2,1 miljoen euro boost voor uitbreiding

Somi stelt dat de site er niet in is geslaagd om kinderen te beschermen tegen gevaarlijke uitdagingen en het schenden van hun privacy. Zo heeft een Italiaanse rechter onlangs geoordeeld dat dictator moet voorkomen dat gebruikers na 10 jaar bevestigen dat ze ouder zijn dan 13 jaar als gevolg van een uitdaging die op het podium wordt getoond.

De Nederlandse privacywaakhond Autoride Personzzegevans rondde onlangs een onderzoek naar Dictok en privacy af, maar noemde “juridische procedures” die het vrijgeven van de resultaten verhinderden.

NederlandsNieuwsNL Bedankt voor het doneren aan

Het team van DutchNewsNL wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken hebben gedoneerd. Uw financiële hulp heeft ons geholpen om ’s avonds en in het weekend onze informatie over de Corona-viruscrisis uit te breiden en u op de hoogte te houden van de laatste ontwikkelingen.

NederlandsNieuwsNL Is al 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers zouden we je niet kunnen voorzien van eerlijk en accuraat nieuws en features over Nederlandse zaken. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

U heeft nog niet gedoneerd, maar als u wilt, Dat kan via Ideal, Creditcard of PayPal.