februari 4, 2023

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlandse MotoGP: Rossi: Prince duwt me volgend jaar voor een ritje, wordt heel moeilijk | MotoGP

Nu de zomervakantie en het einde van Valentino Rossi’s MotoGP-toekomst ten einde loopt, is het onwaarschijnlijk dat hij met zijn Italiaanse broer Luca Marini voor zijn eigen team zal rijden.

Eerder vandaag werd bevestigd dat Valentino Rossi en Ducati samen zijn gekomen in verband met de leverancier van zijn Aramco VR46 MotoGP groepsfietsen voor 2022.

Een plek bemachtigen is minder waarschijnlijk dan zijn broer en 2021-rookie Luca Marini, en ZKH Prins Abdulaziz bin Abdullah Al Saud, die volgens Rosie probeerden de negenvoudig kampioen te dwingen om in zijn eigen team te rijden.

“Ik heb nog geen beslissing genomen. Ik zal tijdens deze pauze dieper nadenken. Ik moet ook met Yamaha en het team praten. We willen streven naar betere prestaties en betere resultaten”, zei Rosie.

“De start van het seizoen tot nu toe was in dit opzicht niet fantastisch. Ik denk dat ik volgend jaar heel moeilijk zal deelnemen aan het racen.

“De prins zal me altijd pushen voor de race van volgend jaar met mijn team en Ducati, maar ik denk dat het deze keer een stuk moeilijker zal worden.”

Toen Rosie verder werd gevraagd naar de prins tijdens de pre-Dutch TT-persconferentie, voegde Rosie toe: “Over de prins hebben we een paar keer gepraat en hij zal me volgend jaar altijd rijden.

“Ik had niet verwacht dat hij (het) naar waarheid zou zeggen in het persbericht, maar ik weet dat hij mij en mijn broer wil proberen.

“Maar ik gebruik hetzelfde idee en hetzelfde woord voor kans; ik race niet met Ducati, maar ik denk dat het heel moeilijk is om volgend jaar met mijn team in het algemeen te racen.”

READ  Dutch Lady Milk doneert melkpakken aan moskeeën en soera's in de Klang Valley

Al snel werd bekend dat Ducati en Yamaha twee teams waren, maar die beslisten welke fabrikant de fabrikant zou worden op de vier locaties van Ducati, Yamaha, Suzuki en Aprilia.

Maar nu Rosie’s huidige team Petronas belooft bij Yamaha MotoGP en Yamaha te blijven, is het ‘het beste van alles’ om vooruit te gaan met Ducati.

Rosie zei: “Mijn relatie met Yamaha is erg goed, ik denk dat we samen de beste dag van mijn carrière maken, en ik denk dat het heel goed voor ons is om een ​​team op te bouwen met Yamaha; ik zal volgend jaar zeggen.

“Maar we beslissen samen, want ik doe mee voor Petronas en Petronas wil verder met Yamaha.

“Dus uiteindelijk zitten we samen rond de tafel, we beslissen dit omdat het goed is voor iedereen.

“Hoe dan ook, we zijn erg blij om met Ducati te racen omdat de motor zo snel is en ze zijn altijd geïnteresseerd in het project omdat ze onze rijdersacademie steunen.”