January 24, 2021

Deze week in de post-COVID-wereld: een nieuwe epidemie, uitdagingen in het economisch herstel van 2021 en enkele onverwachte redenen voor hoop

De toekomst is hier: Gov. Guide to the Post-World 01/08/2021

We verwelkomen uw gids over waar de wereld naartoe gaat in het tijdperk van infectie en daarbuiten. Wekelijks brengen wij u de laatste en belangrijkste expertinzichten en internationaal nieuws over hoe het coronavirus internationale zaken verandert. Meld u hier aan voor de nieuwsbrief om elke week op de hoogte te blijven.

Reis de wereld rond in zeven minuten of minder.

Een van de beste verhalen van deze week:

 • Dangerous New Enemy: niet alleen het Verenigd Koninkrijk moet voorbereid zijn om de nieuwe COVID-19-variant te bestrijden.
 • De wereldeconomie beleeft dit jaar misschien betere dagen, maar de toenemende infecties en uitdagingen in de aanvoer van vaccins kunnen verder herstel in de weg staan.
 • Het is de eindtijd voor de Olympische Spelen in Tokio – en de oude distributeur van tijdschriften en vrolijkheidsbruggen in Italië als volwassene.

Goed verhaal

Het hoofdthema van deze week: COVID – 19 Crisis Peak

Nu de wereld wordt geconfronteerd met wat verreweg het ergste moment van de epidemie is, is het goed dat we eraan worden herinnerd Woorden Dichter Emily Dickinson: Hoop kan worden gevonden in “koud land” en “vreemde zee”.

In het VK bijvoorbeeld dagelijkse sterfgevallen Er zijn Het stijgt voortdurend in het midden van de nieuwe COVID-19-variant, het verspreidt zich erg snel. Maar er zijn gezondheidswerkers en andere professionals Twijfels geuit door stem Over het vaccin van de premier van het Verenigd Koninkrijk Boris Johnson Veertien miljoen De komst van het astrogeenvaccin medio februari is veelbelovend. Bijna Een vierde Mensen boven de tachtig in het VK hebben al een vaccin, vooral de Oxford-injectie is relatief Goedkoop en gemakkelijk te vervoeren. Dit betekent dat de logistieke uitdagingen die voor ons liggen enorm zijn (niet alleen in het VK, maar in elk land). De beslissing om prioriteit te geven aan de eerste vaccindosis is in het VK Gescheiden wetenschappelijk concept, Omdat het het interval tussen de eerste en tweede dosis verlengt tot een niveau dat niet op effectiviteit is getest.

In de Verenigde Staten ziet epidemioloog Anthony Fossie ondertussen “Enkele kleine gloeiendeHet rollen van het vaccin bouwt daar geleidelijk snelheid op. Indonesië is qua inwoneraantal het op drie na grootste land ter wereld Begin zo snel mogelijk met massale vaccinaties. In Duitsland, Nederland en Frankrijk, waar vaccins langzaamaan zwaarder worden, hebben toezichthouders het moderne vaccin goedgekeurd Israël heeft een ministerie van Volksgezondheid in Israël. Nieuwe beperkingen In beweging wanneer infecties toenemen. Hoewel het zeker in een andere klasse valt dan de grote landen van de wereld, is de kleine eilandstaat Palau misschien klaar voor een grote prestatie: De eerste ter wereld Om zijn hele bevolking te vaccineren.

READ  UK virus-linked isolatie vergemakkelijkt, maar backlinking gaat door

Abonneer je op Future Here: A Guide to the Post-COVID World

Schrijf je in voor de wekelijkse belegering van de beste inzichten van experts en internationaal nieuws over hoe het coronavirus internationale zaken transformeert.

Kortom de wereld

Intelligentie over de hele planeet, tien kogels of minder

 • De nieuwe variant van het coronavirus die voor het eerst in het Verenigd Koninkrijk werd gezien, gaat wereldwijd. Is niet duidelijk Nieuwe B117-variant, Het verspreidt zich erg snel, verscheen in het Verenigd Koninkrijk of werd daar voor het eerst gezien. Maar het wordt elders getoond, onder meer in Nederland, Italië en de Verenigde Staten, met snelle, diverse variatie in Zuid-Zuid-Afrika. Er is een Spaans laboratorium Werd geïdentificeerd B117 stelt bij twee patiënten zonder bekende connecties in het VK Financiële tijdenDe soort is geïdentificeerd als ver weg Australië En mogelijk Colombia Zelfs.
 • Citaat: “Een punt van zorg is dat de P117 nu een dominante wereldwijde variant zal worden met zijn hoge transmissie, en dit zal weer een zeer slechte golf veroorzaken.” Science Journal Geciteerd door Jeremy Farrer, een epidemioloog en voorzitter van de Welcome Trust. “[W]Als gevolg van de evolutie van het virus bevinden we ons nu in een onvoorspelbaar stadium. ”
 • De eurozone dreigt terug te keren naar een recessie. Toenemende epidemieën en nieuwe beperkingen voor de dienstensector in de eurozone zullen de economische groei in het laatste kwartaal van 2020 waarschijnlijk vertragen. Er is geen kans op verdere verbetering in de komende maanden en de valutasector zal waarschijnlijk weer inzakken. De Wall Street Journal Rapporten. Ondertussen zullen administratieve hindernissen in Italië en Spanje, de eerste twee ontvangers van het EU-pakket COVID-19 financiële steun, de hulpuitgaven verminderen, Financiële tijden Geciteerd door economen en andere experts.
 • De cijfers zeggen De Wereldbank verwacht dat de wereldeconomie dit jaar met 4 procent zal groeien, en na een afname van 4,3 procent in 2020 zouden stijgende infecties en vertragingen in de aanvoer van vaccins die groei kunnen beperken tot 1,6 procent. Reuters Rapporten. Binnenin Halfjaarlijks voorspellingDe bank merkte op dat de daling van de economische bedrijvigheid iets lager was dan verwacht, maar dat het herstel nog steeds grote risico’s loopt.
 • Citaat: Daniel Mack, hoogleraar politieke rekenkunde aan de Universiteit van Amsterdam, schrijft: Financiële tijden. “Toch verbergen ze het goede en slechte nieuws onder het puin van epidemieën en zijn ze nutteloos om onze economieën te sturen.”
 • Wuhan’s onderzoeksreis wordt politiek gehaat. De onderzoeksmissie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) om de oorsprong van de epidemie te onderzoeken, loopt al bijna een jaar. Washington Post Rapporten. Maar Jan. Hoewel we aanzienlijk zijn doorgedrongen in het begrijpen van de epidemie, is er een kloof: we weten nog steeds niet hoe het begon, Bloomberg Zegt.
 • Opwaartse trend: wereldwijde verzending, films en conferenties in Azië. Ondanks het record van epidemische consumentenbestedingen, stijgen de wereldwijde vrachttarieven nog steeds en is er geen reden om te kijken, Bloomberg De grootste containerschip wordt geciteerd door AB Mölller-Mersk. Volgens Imax hebben theaters in Azië ook lucht, wat klanten aantrekt, wat een aanzienlijke variatie is op de kassa-ellende tussen de VS en de VS. Newswire Rapporten. Ondertussen verwacht Informa, ‘s werelds grootste evenementorganisator, dat veel conferenties en evenementen binnen zes maanden zullen hervatten, aangezien vaccinrollen het vertrouwen van de consument vergroten. Financiële tijden Rapporten.
 • Wat gebeurt er hieronder? Onroerend goed in New York, Amerikaanse spaargelden en geboortecijfer in Korea. De luxe wolkenkrabber in New York City van architect Frank Kehry heeft hoogwaardige karbonades, maar er zijn maar weinig huurders. Aangezien bijna een kwart van de negenhonderd units leeg stond tijdens de uitbraak, hebben de huurders contracten, De Wall Street Journal Zegt. Ondertussen moest het aantal geregistreerde Amerikanen zonder contant geld in december worden bespaard. Bloomberg Zegt. The Journal meldt afzonderlijk dat de epidemie ook verantwoordelijk is voor de afnemende bevolking van Zuid-Korea als gevolg van banenverlies en dalende huwelijken.
 • Tic Tac Toe: het is tijd voor het einde van het Tokyo-spel. Het aftellen naar de uitgestelde Olympische Zomerspelen heeft tweehonderd dagen bereikt. Ambtenaren beloofden definitieve plannen te maken om tijdens de epidemieën vijftienduizend topsporters en honderdduizenden toeschouwers, rechters en de media naar Japan te krijgen, Associated Press Rapporten. Volgens een enquête van de Japanse omroep NHK in december wil 63 procent van de Japanners dat de Olympische Spelen worden geannuleerd of uitgesteld. Ondertussen zegt Dick Pound, een senior lid van het Internationaal Olympisch Comité, dat hij er niet “zeker” van kan zijn dat de spelen zullen vorderen nadat de gaststad Tokio de noodtoestand heeft afgekondigd. Verdediger Rapporten.
 • De eigenaar van de oude kiosk in Rome heeft geen “stolp”. Hij zegt dat zelfstandigen zoals Armando Alvitti, die al meer dan vijftig jaar voor kranten en vrolijkheid zorgt in Rome, “niet onder een uurpot kunnen worden gestopt” te midden van beperkingen om hen te beschermen. De eenenzeventigjarige en diabetische Alvitti is verontwaardigd over het standpunt van de Italiaanse politicus dat zijn leeftijdsgenoten economisch niet productief zijn. Hij heeft een compromis gesloten met zijn gezin, hij wil thuis zijn: een van hen opent de kiosk om zes uur ‘s ochtends en hij doet er twee uur over om zijn blootstelling aan klanten in de ochtendspits onder controle te houden, Associated Press Rapporten.
READ  Welke Indiase bedrijven hebben dit jaar de meeste buitenlandse investeringen gedaan? Vier sleutelgebieden trekken de meeste fondsen aan

Schep naar binnen

Inlichtingen van de Atlantische Raad

Woensdag 23 december 2020

Geconfronteerd met de uitdaging van China voor een onafhankelijke wereld: rapport aan de Independent World Commission

Het groeiende engagement van de Communistische Partij van China (CCP) vormt een belangrijke uitdaging voor de internationale organisatie, gebaseerd op de belangen en waarden en regels van de gewenste bondgenoten en bondgenoten.

Korte vrijgave
Uitgegeven door
Jeffrey Simmino, Ash Jain, Matthew Chronic

Dinsdag 22 december 2020

Wereldeconomie in 2020, in cijfers

Epidemie Het is een historisch jaar geworden voor de wereldeconomie, nu omgeven door een recessie, die we sinds de Grote Depressie niet meer hebben gezien. Om dit allemaal te begrijpen, hebben onze geopolitieke staf en senior bondgenoten de cijfers achter de krantenkoppen gekozen en gerangschikt rond onze drie pijlers, die het beste de reis van de wereldeconomie in 2020 en 20 en 2021 weergeven.

Nieuwe Atlantische Oceaan
Uitgegeven door
Earth Economic Center

Toekomstig werk in economie en bedrijfskunde

Woensdag 16 december 2020

De tien belangrijkste risico’s en kansen voor 2021

COVID-19, de “grijze zwaan” -gebeurtenis die was voorspeld maar niet op tijd was gespecificeerd, werd uiteindelijk in 2020 opgeroepen. Met vele jaren visionaire ervaring bij de Amerikaanse National Intelligence Council evalueren we de top 10 risico’s en kansen voor het nieuwe jaar, vooral voor de Verenigde Staten, maar met wereldwijde impact.

Nieuwe Atlantische Oceaan
Uitgegeven door
Matthew J. Burrows, Robert A. Manning