juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Demonstranten marcheren door Utrecht – The New Indian Express

Demonstranten marcheren door Utrecht – The New Indian Express

Door PTI

Utrecht: Duizenden mensen marcheerden zaterdag vreedzaam door de Nederlandse stad Utrecht om te protesteren tegen de coronamaatregelen van de overheid.

Demonstranten zagen een grote politie-aanwezigheid, waaronder ballonnen, paraplu’s en spandoeken met de tekst: “Dit klopt niet.”

Cheapke Coopman zei dat hij protesteerde tegen de regeringsbeperkingen van de Nederlandse regering.

“De privatisering van gezondheidszorg en onderwijs, het aangaan van internationale conflicten die niets met Nederland te maken hebben, ik denk dat we in die zaken meer beslissingsrechten zouden moeten hebben”, zei hij.

“Ik denk dat demonstratie de enige manier is om onze gevoelens op een vreedzame manier te tonen.”

De Nederlandse regering heeft drie weken geleden een gedeeltelijke lock-out opgelegd en een week geleden aangescherpt omdat de besmettingen met COVID-19 hoogtij vieren sinds het begin van de uitbraak.

Tijdens deze activiteiten moeten alle openbare ruimtes, inclusief bars, restaurants en winkels die niet-essentiële artikelen verkopen, om 17.00 uur gesloten zijn.

Het Nederlandse besmettingspercentage begon deze week iets te dalen, maar nadert recordhoogtes.

Vorige maand werd een demonstratie van een demonstratie in de havenstad Rotterdam op korte tijd vorige maand verpletterd door straatgeweld en werden politieagenten ontslagen.

Ondertussen liet de Nederlandse Dienst voor de Volksgezondheid zaterdag weten dat 18 passagiers die een week geleden vanuit Zuid-Afrika naar Nederland terugkeerden, positief waren getest op de Omigron-variant.

Het bedrijf had eerder gezegd dat 14 mensen positief waren getest op de nieuwe mutatie.

Te midden van zorgen over Omigron arriveerden op 26 november meer dan 600 passagiers uit Zuid-Afrika, toen de Nederlandse regering vluchten uit Zuid-Afrika verbood.

READ  Nederland behaalt nipte overwinning op de verliezende ploeg Turken in de kwartfinales van Euro 2024

Passagiers met de nieuwe variant hebben geen milde klachten of symptomen.