juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De heenwedstrijd van het Nederlands damesbasketbalteam gleed uit

De heenwedstrijd van het Nederlands damesbasketbalteam gleed uit

DUBUQUE – Na een 18-daagse onderbreking heeft het damesbasketbal van het Central College de nederlaag van zaterdag op Dubuque University niet behouden, met een voorsprong van 65-53 in het eerste kwartaal.

Central voegde nu de nederlaag van woensdag van Wesleyan University in Nebraska toe aan 1-4 in het seizoen en 1-1 in de conferentiefase.

7 van hun eerste 13 schoten waren genoeg om Central na de eerste periode op een voorsprong van 16-10 te zetten, maar in toenemende mate veroorzaakten de Spartanen een verdedigingsprobleem.

“Dit is ook een van de beste eerste kwartalen die we dit jaar hebben gehad”, zei de coach Joe Steinkamp Zei. “Ze voerden in het tweede kwart de defensieve druk op, waardoor we uit ons aanvalsritme kwamen.”

De 24 omzet van Tubuk Central steeg tot 24 punten.

“24 was het middelpunt van het omzetspel”, zei Steinkamp. “We dachten dat we ze goed hadden verdedigd in de halve rechtbank en verwijderden veel van hun gemakkelijke handelingen. Ze hadden veel gemakkelijke kansen om te veranderen.”

Vooruit is nieuw Alison Van Corp (Pella, Pella Christian HS) Central had een double-double met 24 punten en 10 rebounds.

“Ze is ongelooflijk”, zei Steinkamp. “Dubuque is een van de meest fysieke teams in de competitie, dus het is heel interessant om dat tegen hen te doen. Ze heeft geen antwoord voor hen.”

Alina Akiona (Nieuwkomer, Guardian, Honolulu, Hawaii, Colony HS) Hij voegde 13 punten toe, sloeg een paar drieën en ging 3-uit-3 van de liefdadigheidsbalk.

READ  Bedradingsfout in Nederlandse haven luchthavencrash

“Alina had haar grootste wedstrijd”, zei Steinkamp. “Ze sloeg de bounce, ze sloeg twee drieën, en ze reed het goed naar de rand.”

Cassidy Steel (Tweede jaar, Guard, New Sharon, North Mahaska HS) Er waren 10 rebounds en vier assists Dane Craig (Jr., Albany, West Albany HS) Had vier aids.

Na de schorsing van de eerste twee thuiswedstrijden staat de Nederlandse Concordia University – Chicago (nr.) op dinsdagavond om 17.30 uur gepland.

“We spelen graag thuiswedstrijden”, aldus Steinkamp. “Het resultaat hier is niet wat we hadden verwacht vanavond, maar sommige mensen beginnen op een hoger niveau te spelen.”