mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Deliveroo stopt op 1 november met de Nederlandse markt. 30, renners om compensatie te krijgen

AMSTERDAM, 19 oktober (Reuters) – Deliveroo (ROO.L), het maaltijdbestel- en bezorgbedrijf, zei dat het vanaf november de activiteiten in Nederland zou stopzetten. 30 met zijn renners in het land die een compensatiepakket ontvangen.

“Na overleg met medewerkers en rijders heeft Deliveroo vastgesteld dat het bereiken en behouden van een toppositie in de Nederlandse markt onredelijke investeringen vereist met een onzeker langetermijnrendement”, aldus het bedrijf in een verklaring.

Het voegde eraan toe dat het overeenstemming had bereikt met de Nederlandse vakbond FNV over een vergoedingspakket voor zijn meer dan 9000 renners in Nederland.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Het pakket bestaat uit twee delen: een bedrag gelijk aan 38% van het inkomen van een renner in het afgelopen jaar en een bedrag op basis van inkomen en arbeidsverleden, aldus FNV in een verklaring.

“Het is uniek dat we afspraken hebben kunnen maken voor de renners nu het platform Nederland verlaat”, zegt Anja Dijkman van FNV, die eerder in aanvaring kwam met Deliveroo over de rechten van werknemers.

Deliveroo zei in augustus dat het de verhuizing overweegt, aangezien de Nederlandse markt slechts een klein deel van zijn activiteiten voor zijn rekening nam en het er niet in was geslaagd voldoende lokaal marktaandeel te veroveren.

Registreer nu voor GRATIS onbeperkte toegang tot Reuters.com

Rapportage door Toby Sterling, Charlotte Van Campenhout; Bewerking door Jan Harvey, Kirsten Donovan

Onze normen: De Thomson Reuters Trust-principes.

READ  Nederlandse bevrijding geëerd in Grande Prairie