mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlanders zetten sterk in op carnaval op afstand

ST. LOUIS, MO. – De mannen en vrouwen van de baan- en veldafstandsploeg van het Central College gingen naar St. Louis voor het Washington University Distance Carnival en kwam terug met een overvloed aan persoonlijke beste tijden.

De afstandcarnaval was exclusief voor de 5.000 meter hardlopen, 10.000 meter hardlopen en 3.000 meter steeplechase. De Nederlanders brachten een groot contingent atleten naar een groot veld vol NCAA Division I en II atleten.


“We hebben vanavond heel veel goede prestaties neergezet, zowel bij de mannen als bij de vrouwen”, coach Joe Dunham zei. “Ik ben erg blij met de algehele inzet en het concurrentievermogen van onze bemanning. Bijna iedereen had vanavond een PR.”


Negen Nederlandse vrouwen deden mee aan de 5.000 meter loop, onder leiding van Addison Parrott (eerstejaars, Danville) op de 55e plaats in 18: 50.47. Alyssa Mayhew (tweedejaarsstudent, North Aurora, Illinois, West Aurora HS) was de volgende voor de Nederlanders in 18: 55.11 en op de 61e plaats.


“Ik dacht dat Alyssa echt een geweldige race had”, zei Dunham. “Onder de 19 worden is een enorme stap voor haar en zal een grote boost voor haar zelfvertrouwen zijn in de toekomst. Addison heeft een aantal kleine blessures opgelopen die haar er echt van weerhielden om te trainen, maar ze had een mooie levenslange PR.”
In de 3.000 meter lange steeplechase, Caroline McMartin (junior, Pella) zakte vijf seconden van haar vorige beste tijd om als 12e van de 20 te eindigen.


Noah Jorgenson (tweedejaars, Sydney) was de beste manneninschrijving van Central op de 5.000 meter, 20e in 14: 49,49. Will DeHaan (senior, DeWitt, Centraal DeWitt HS) eindigde als 31e in 14: 59.31
Caleb Zilver (junior, Conrad, BCLUW HS) werd 60e in 15: 28.01


“Noah en Will hadden enorme PR’s en draaien momenteel op een heel hoog niveau”, zei Dunham.


Central organiseert aanstaande vrijdag de Central Invitational in Pella, te beginnen met veldevenementen om 12.00 uur.

READ  Hamilton "op de achterste voet" na voortijdig einde Nederlandse GB-training