mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Assistent FM ontmoet Ambassadeur voor Mensenrechten van het Ministerie van Buitenlandse Zaken

De assistent-minister van Buitenlandse Zaken Lolwah bint Rashid AlKhater heeft donderdag een ontmoeting gehad met de bezoekende ambassadeur voor de mensenrechten van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken, dr. Bahia Tahzib-Lie.

De bijeenkomst besprak de bilaterale betrekkingen en besprak kwesties van empowerment van vrouwen en benadrukte het belang van hun recht op onderwijs, naast een aantal kwesties van gemeenschappelijk belang.
Dr. Tahzib-Lie sprak haar dank en dankbaarheid uit voor de inspanningen van Qatar om hulp te bieden en de toegang tot Afghanistan te vergemakkelijken, en voor zijn grote inspanningen om de situatie van de arbeidersrechten in de faciliteiten van de FIFA Wereldbeker Qatar 2022 te ontwikkelen, en hoopte dat deze inspanningen zou doorgaan.
Ze sprak ook de wens uit van haar land om de betrekkingen met Qatar te versterken en gemeenschappelijke standpunten in internationale fora te coördineren, en benadrukte het belang van samenwerking tussen de twee landen op het gebied van onderwijs in het algemeen, onderwijs voor vrouwen en armoedebestrijding in Afghanistan in het bijzonder.
Ze merkte op dat haar land de voortdurende wens van Qatar voelde om de rol van vrouwen op verschillende gebieden te ontwikkelen.
HIJ, de assistent-minister van Buitenlandse Zaken, benadrukte de wens en de voortzetting van Qatar om zijn wetgeving te ontwikkelen die zowel de mensenrechten als de rechten van werknemers wil bevorderen. (QNA)

READ  Iets visachtigs: Nederlanders vieren rauwe haringfestival - Expat Guide to the Netherlands