april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De ‘superdump’ Nederlanders spreken openlijk na nederlaag WK-kwalificatie

Podgorica: Met Nederland op zaterdag met twee doelpunten voorsprong in Montenegro, noemde kapitein Virgil van Dijk het een “laster” en Memphis DeBay een “super dump” en coach Louis van Gaal noemde het “onverklaarbaar”. Wereldbekerfinale in Qatar.

Oranje staat na een 2-2 gelijkspel met Montenegro nog altijd bovenaan in hun poule en staat dinsdag in eigen wedstrijd tegen Noorwegen in Rotterdam. Maar ze waren boos omdat ze de kans misten om hun plek te verdedigen met nog één wedstrijd te gaan.

Een doelpuntloos gelijkspel tussen Noorwegen en Letland eerder op de dag in Oslo gaf Oranje een onverwachte kans om de groep te winnen, en ze wonnen vervolgens met 2-0 na een tweehonkslag van Memphis De Gea, die de meeste doelpunten maakte.

Maar doelpunten van Ilija Vukodic in de 82e minuut en Nikola Vujnovic vier minuten later bezegelden de klap toen Oranje een dramatische val maakte.

Van Gogh moest hem de schuld geven van zijn late bekering, die bedoeld was om een ​​aantal van de spelers die de Knox namen met pensioen te laten gaan.

“De veranderingen zijn niet goed, maar ik kan niet uitleggen wat er is gebeurd”, zei hij.

“Het is een slechte tegenslag, maar ik ga mijn spelers niet bekritiseren. Zij willen ook naar het WK. We moeten nog spelen tegen Noorwegen, we moeten een kans hebben. We hebben nog een kans.”

“Ik ben boos om niet te spreken. De manier waarop we in de tweede helft speelden was laster. We houden er allemaal van om de bal te vangen, voetballen, aanvallen en scoren. Maar soms moet je verdedigend denken”, zei aanvoerder Van Dijk. In een tv-interview na de wedstrijd.

READ  Is de Zweedse Olympische schaatser, gouden medaillewinnaar en wereldrecordhouder een eikel?

“Ons systeem klopt niet. Iedereen zal vast niet naar voren rennen. Dat hebben we gedaan. Of het nu lelijk of lelijk is. Dat hebben we van tevoren gezegd.”

Depay was even eerlijk in zijn analyse bij de NOS.

“Het is een harde klap. We hebben de fans die met ons meereisden en de fans thuis verkocht. We weten dat dit geen goede wedstrijd is, maar als je meer dan twee goals hebt gemaakt, moet je die mee naar huis nemen.”

De Nederlanders spelen dinsdag hun laatste voorronde in het leegstaande Stadion De Quiep nadat de regering had aangekondigd dat het de komende drie weken toeschouwers bij sportevenementen zou weren om de nieuwe opstand in de COVID-19-gevallen te bestrijden.

(Geschreven door Mark Gleason in Kaapstad; bewerking door Hugh Lawson)