mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Razak: Nederlandse technologie voor het conserveren van uien

De minister maakte de opmerkingen na een bezoek aan Waterman Onions, een toonaangevend uienproductie-, verwerkings-, verpakkings- en exportbedrijf in Emmeloord, Nederland.

Minister van Landbouw Dr. MD Abdur Razak zei dat Nederlandse technologie en vaardigheden zullen worden gebruikt om uien in het land te beschermen.

“Nederlandse technologie en vaardigheden moeten worden gebruikt om het vermogen van het land om uien te bewaren te ontwikkelen”, zei hij.

De minister maakte de opmerkingen na een bezoek aan Waterman Onions, een toonaangevend uienproductie-, verwerkings-, verpakkings- en exportbedrijf in Emmeloord, Nederland.

Razak zei dat de regering van Bangladesh werkt aan zelfvoorziening in de uienproductie en dat ze verbeterde uienrassen en de bijbehorende productie- en opslagtechnologie uit Nederland wil halen.

Razak, een presidiumlid van de Awami League, zei dat Bangladesh in september-december zou kunnen overwegen uien uit Nederland te importeren.

De delegatie van Bangladesh bestaat uit extra secretaris van het ministerie van Landbouw, MD Ruhul Amin Talukdar, directeur-generaal van het Department of Agricultural Marketing (DAM), Mohammad Yousuf, ambassadeur van Bangladesh in Nederland, M. Riaz Hamidullah, voorzitter en CEO van de PRAN-RFL Group. Officer (CEO) Ahsan Khan Chaudhry, ACI Agribusiness Managing Director en CEO FH Ansari Parvez, Square Food and Beverage CEO Saiful Islam en Gemcon Group Director Qazi Inam Ahmed waren ook aanwezig.

READ  Nederlandse verslaggever Sjoerd den Daas gegrepen door Chinese bewaker tijdens openingsceremonie Olympische Winterspelen