juni 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlandse rabbijn trad af na vergelijking van overheidsactiviteiten en nazisme

Een prominente hervormingsgezinde rabbijn in Nederland heeft ontslag genomen uit zijn rabbijnse raad na een protest dat parallel liep met de veiligheidsmaatregelen van de regering van zijn land en de nazi-praktijken.

Tamara Benima, 71, verliet de Nederlandse Unie voor Progressief Jodendom op 9 november, schreef de Rabinische Raad van de Overkoepelende Commissie in een verklaring.

Benima werd vorige maand streng veroordeeld door verschillende grote Joodse organisaties in het land naar aanleiding van haar toespraak in de Noord-Nederlandse stad Louvre.

Benima zei dat degenen die betrokken zijn bij de implementatie van COVID-19 volksgezondheidsmaatregelen “betere bedoelingen hebben”. “Maar als jood was wat er in nazi-Duitsland gebeurde een waarschuwing voor mij. Iedereen die aan de macht was had goede bedoelingen, en toen ze de joden een bedreiging voor de ‘volksgezondheid’ noemden, zelfs toen ze de oorlog verklaarden aan het ‘virus’ van de speel niet met vuur door mensen in onze gemeenschap af te doen als ‘gevaarlijk voor de volksgezondheid’.

De Jong waarschuwde dat het onderschatten van de risico’s van het Govt-19-virus en het rechtse forum voor kritiek op het regeringsbeleid ten aanzien van Govt-19 de volksgezondheid in gevaar brengen.

READ  Afghaans-Nederlandse artiest Fertus Woosi heeft nieuwe single "Dolorate" uitgebracht

Yvonne Wolwich-Stockwiz, hoofd van de Nederlandse Unie voor Progressief Jodendom, bekritiseerde Benima in een verklaring en noemde het “een valse vergelijking tussen de uitroeiing van mensen voor wie ze waren en de positie van degenen die vandaag tegen vaccinatie zijn.”

Rabbi Tamara Benima (Malin G. Kundi / Wikimedia Commons) (Credit: VIA Wikimedia Commons)

In een e-mail aan het Joods Telegraaf Agentschap drong Benima erop aan dat “de Nederlandse regering het overheidsbeleid met geen enkel woord heeft genoemd” en dat de bedoeling was te wijten aan “verkeerde interpretaties van de pers”.

“Ik sprak me uit tegen dictatoriale spraak en denken. Ik heb me uitgesproken tegen de nieuwe dictatoriale ideologie die zowel joden als niet-joden bedreigt’, voegde hij eraan toe.

Benima vertelde aan De Telegraaf dat velen haar hadden geschreven om steun en dankbaarheid te betuigen voor haar opmerkingen, en dat sommigen haar een held hadden genoemd.

Vergelijkingen tussen COVID-19 volksgezondheidsactiviteiten en het nazisme zijn de afgelopen maanden in Europa en daarbuiten toegenomen. Het dragen van gele sterren bij protesten tegen COVID-19-activiteiten in Europa heeft sterke veroordeling gekregen, vooral van Joodse groepen.

In navolging van het initiatief van andere Europese landen heeft Nederland in september een urgentie uitgevaardigd waarin tal van restaurants en andere bedrijven worden verplicht om bewijs van het vaccin te overleggen.