juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Nederlandse investeerder noteerde zijn landbouwgroep op de Boekarest Stock Exchange

De Nederlandse investeerder noteerde zijn landbouwgroep op de Boekarest Stock Exchange

DN Agrar, een groep van 12 bedrijven die actief zijn in de landbouwsector in centraal Transsylvanië, werd op 2 februari gelanceerd op de Boekarest Stock Exchange (BSE). De groep, opgericht en gecontroleerd door de Nederlandse investeerder Jan G. de Boer, bezit in juli 2021 RON 24,7 miljoen (55 miljoen) aan particuliere aandelen.

DN Agrar-aandelen worden verhandeld onder Tigger DN, eindigde BSE’s eerste handelsdag op de aeromarkt op 2,1 RON, wat 16% hoger is dan de prijs die vorig jaar werd betaald door investeerders die deelnamen aan persoonlijk dienstverband (1,81 RON per aandeel). De marktkapitalisatie van de groep bereikte RON 111 miljoen (EUR 22,4 miljoen).

“De DN Agro Group zou genoteerd moeten worden op de Bucharest Stock Exchange Aero Market, wat aangeeft dat het bedrijf de volgende groeifase ingaat. Wij zijn van mening dat de financiële hefboomwerking van de kapitaalmarkt bevorderlijk is voor onze bedrijfsstructuur. We hebben er vertrouwen in dat onze ambitieuze doelen zullen worden bereikt en dat ons vertrouwen in de toekomst van de agribusinesssector in Roemenië zal worden beloond”, aldus John G. Snyder, CEO en voorzitter van de DN Agrar Group. aldus De Boer.

De DN Agrar Group bestaat uit 11 bedrijven die actief zijn op het gebied van dierbeheer, zuivel, veldgewasproductie, landbouw, logistiek, transport, advies- en managementdiensten en toerisme. Daarnaast verwierf de groep onlangs een nieuwe boerderij, Lacto Agrar, met financiering van een onderhandse plaatsing in juli vorig jaar.

Op het gebied van groenteteelt worden de boerderijen van de groep momenteel verbouwd op 3.000 hectare landbouwgrond, samen met de Lacto Acro Farm in de districten Alba en Hunedora. Tegelijkertijd hadden de bedrijven van de groep meer dan 3.300 melkkoeien, die 75.300 liter melk per dag produceerden. De bedrijven van de groep zullen tegen eind 2020 162 mensen hebben aangenomen.

READ  Romeins kasteel aan Nederlandse kust ondersteunt mogelijk Britse invasie - Heritage Daily

DN Agrar Group is een bedrijf waar beleggers al lang op hebben geanticipeerd, en met zijn aanwezigheid op de aandelenmarkt zijn we verheugd om zowel de vertegenwoordiging van de landbouwsector op de kapitaalmarkt te zien als de toegenomen investeringsdiversificatiemogelijkheden voor beleggers. Roemenië heeft een aanzienlijk potentieel in de landbouwsector en de kapitaalmarkt is een oplossing voor alle boeren die kapitaal nodig hebben voor de ontwikkeling van het land. Boekarest Stock Exchange President Radu Hanga zei:.

[email protected]

(Bron foto: BVB)