juni 19, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Made In voegt een Dutch Oven toe aan de lijst van kwaliteitskookgerei

Elk product dat we aanbieden is onafhankelijk geselecteerd en beoordeeld door onze redactie. Als u een aankoop doet via de meegeleverde links, kunnen we commissie verdienen.

Ik heb de neiging om uit de buurt te blijven van buzzy keukengadgets. Ik heb een paar beproefde apparaten waar ik niet zonder kan, en ik zorg voor ze alsof ik een belangrijk erfstukjuweel zou zijn. Zoals veel thuiskoks is mijn Dutch Oven een van mijn meest gewaardeerde stukken. Ik grijp elke gelegenheid aan om te smoren, braden en bakken met de mijne, dus ik was heel blij om te horen dat Made In (een van onze favoriete kookgereimerken) eindelijk hun eigen versie lanceerde. Ze deelden er een om uit te proberen voor de lancering, en ik heb het meteen op de proef gesteld door kip te braden en vlees te smoren. Hier is hoe het stand hield.

Gemaakt in geëmailleerde gietijzeren Nederlandse oven

De oven van 5,5 liter is gemaakt van geëmailleerd gietijzer, wat betekent dat hij de warmte goed en gelijkmatig moet geleiden. Zoals de meeste Nederlandse ovens, vond ik het brede kookoppervlak ideaal voor het aanbraden van korte ribben. Ik was aangenaam verrast om te zien dat ik op elk stuk vlees een gelijkmatig gouden korst kon krijgen, of het nu in het midden van de pan was of naar de buitenranden toe. Het geëmailleerde gietijzeren oppervlak kookte alles gelijkmatig en verhinderde het aanbakken tijdens het aanbraden.

Het deksel van de Dutch Oven van Made In is ontworpen om een ​​stoom “bewolking” te hebben die condensatie creëert die het merk belooft om stoofschotels zelf te bedruipen. Net als de “regenwoud”-deksels van Staub, hielp de getextureerde binnenkant van het deksel het vocht binnenin vast te houden en liet het terugkeren naar de inhoud van de pot. Het is moeilijk te zeggen of deze functie mijn eten meer of minder vochtig maakte, maar ik was blij te zien dat kookvocht terugkeerde naar de pan in plaats van te ontsnappen in de vorm van stoom. De gietijzeren binnenkant verdroeg en handhaafde hoge hitte, dus ik kon kip consistent braden zonder dat de temperatuur van de olie elke keer dat ik nieuwe stukken toevoegde fluctueerde. Hoewel het deksel zwaar is, zat het niet zo strak als ik had gewild, en gleed het een beetje rond toen ik het fornuis in en uit de oven bewoog.

READ  Oliemarges hoger naarmate fabrikanten Ida-orkaanschade beoordelen | Olie- en gasnieuws

Naast hun duurzaamheid staan ​​Dutch Ovens bekend om hun esthetische aantrekkingskracht. Merken als Le Creuset, Staub en Great Jones hebben een hoge standaard gesteld voor de prachtige fornuizen, en de iteratie van Made In stelde niet teleur. Deze editie wordt geleverd met een elegante marineblauwe buitenkant, zwart geëmailleerde binnenkant en een grote koperen knop. De brede handgrepen bieden veel ruimte om vast te pakken, waardoor het stevige stuk comfortabel en gemakkelijk in en uit de oven te halen is. Het is prachtig om naar te kijken, en als ik meer aanrechtruimte had, zou ik in de verleiding komen om het weg te laten als een decor in plaats van het werkpaard dat het eigenlijk is. Het is belangrijk op te merken dat het op dit moment alleen in marine wordt aangeboden, dus als je op zoek bent naar een specifiek kleurenschema, heb je momenteel misschien pech.

Dutch Ovens zijn een gewild item in zowel professionele keukens als thuiskeukens. Het felbegeerde gereedschap kan generaties lang worden doorgegeven en dient als een stevig en veelzijdig fornuis. Over het algemeen is dit, zoals de meeste Made In-apparatuur, een duurzaam en functioneel stuk dat ik zou aanbevelen aan elke thuiskok die op zoek is naar een hoogwaardige Dutch Oven. Als je hebt gewacht op je kans om een ​​van deze erfgoedstukken te bemachtigen, De lanceringseditie van Made In is een redelijk geprijsde optie die de concurrentie aankan.