mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De koning en koningin van Nederland toeren door de Verenigde Arabische Emiraten

Dubai, Verenigde Arabische Emiraten (AP) – De koning en koningin van Nederland hebben woensdag een rondleiding gegeven door de diepe aardbeienboerderij in de Emiraatwoestijn als onderdeel van Dubai’s Expo 2020 en een tweedaagse reis naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima kregen aan het eind van hun dag applaus in de schitterende Al Wasl Dome op Expo 2020, een wereldtentoonstelling in Dubai tot eind maart.

Terwijl kinderen en ouders die de Nederlandse vlag dragen knikken naar de lopende klimaatbesprekingen in Glasgow, waarbij de toespraak zijn land en de olieproducerende Verenigde Arabische Emiraten erkent, zijn nieuwe strategieën voor de toekomst nodig.

“De ideeën, methoden en ontwikkelingsstrategieën die ons in het verleden hebben geholpen om grootsheid en welvaart te bereiken, passen niet langer bij het doel”, zei Raja. “Ze bieden geen oplossingen voor de grote uitdagingen van onze tijd.”

Nederland en de Verenigde Arabische Emiraten kunnen de werelden apart voelen – alleen al door de hitte van woensdag waren de aanwezigen op de Expo geroosterd – en de twee delen diepe handelsbetrekkingen. Het in Dubai gevestigde havenbedrijf DP World exploiteert een vrachtcontainerhaven in Rotterdam. De bilaterale handel tussen landen bereikt $ 4 miljard per jaar.

De dag ervoor bezochten koning en koningin Maxima de aardbeienboerderij bij de stad Swaihan in de woestijn van Abu Dhabi, die met hulp van Nederlanders is gebouwd. Terwijl ze daar waren, liepen ze rond de faciliteit en liepen tussen rijen aardbeien die in de faciliteit groeiden.

De koning droeg een blauwe jurk en een rode stropdas, terwijl de koningin op de boerderij een groen-witte jumpsuit droeg. Beiden droegen maskers, aangezien de Verenigde Arabische Emiraten een maskermandaat handhaaft te midden van een coronavirusinfectie, dat een van de hoogste individuele vaccinatiepercentages ter wereld heeft.

READ  Startup EV-oplaadoplossingen BrightBlu haalt kapitaal binnen van Nederlands bedrijf

Op de expo droeg Raja een blauwe jurk met een lichtblauwe stropdas, met een pochet dat uit zijn colbert stak. De koningin droeg een grote zonnehoed en een wit gewaad. Ze stopten bij het Nederlands Paviljoen, waar een jongen de koninklijke familie een handgeschilderde afbeelding van de driekleurige vlag van Nederland overhandigde.