juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Culturele vernietiging: Nederlandse toerist beschuldigd van het vernielen van een oude Romeinse villa

Culturele vernietiging: Nederlandse toerist beschuldigd van het vernielen van een oude Romeinse villa

Incidenten van culturele degradatie gaan door in heel Italië…

Reclame

Een Nederlandse toerist is beschuldigd van het vernielen van een muur van een oude Romeinse villa in Herculaneum, een oude stad die samen met Pompeii in 79 na Christus onder lava werd begraven. Hij wordt beschuldigd van het vernielen en vernielen van kunstwerken.

Volgens de Italiaanse politie heeft de 27-jarige man met een zwarte stift de muur gemarkeerd met zijn graffitihandtekening.

De toerist werd gearresteerd kort nadat het personeel de graffiti op de archeologische vindplaats had ontdekt, aldus rapporten.

“Elke schade tast ons erfgoed, onze schoonheid en onze identiteit aan, en daarom moet deze met de grootst mogelijke vastberadenheid worden bestraft”, zei minister van Cultuur Gennaro Sangiuliano in een persbericht.

De naamloze Nederlandse toerist riskeert hoge boetes als hij schuldig wordt bevonden. Eerder dit jaar verhoogde het Italiaanse parlement de boete voor het vernielen van een monument van 15.000 euro naar 40.000 euro.

Het is de eerste keer dat Italiaanse historische monumenten door toeristen worden vernield.

Vorig jaar een Britse man Zijn naam gegraveerd en een foto gemaakt en van zijn geliefde in het oude Romeinse Colosseum. Sangiuliano zei destijds: “Deze actie beledigde iedereen over de hele wereld die de waarde van archeologie, monumenten en geschiedenis waardeert.” De Italiaanse politie heeft ook onderzoek gedaan Jonge Zwitserse vrouw Op het vermoeden dat zij haar initialen in de muur van het historische monument had gekerfd.

Vorig jaar Duits Toeristen Een 150 jaar oud standbeeld in de Noord-Italiaanse regio Lombardije viel tijdens het poseren voor een foto, zeiden graffitikunstenaars. Gemarkeerd op de stenen gevel Milaan Galleria Vittorio Emanuele II.

READ  Van de Peek gedropt door Oranje voor WK-kwalificaties Voetbalnieuws