juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Avonturen in Nederland: het ontdekken van de Nederlandse wortels van New York

Avonturen in Nederland: het ontdekken van de Nederlandse wortels van New York

Aankondiging van een epische nieuwe Bowery Boys podcast-miniserie – Bowery Boys avonturen in Nederland. Ontdek de verbindingen tussen New York City en dat fascinerende Europese land ter ere van de 400ste verjaardag van de eerste Nederlandse nederzetting in de regio.

Luister hier naar een sneak preview:

Simpel gezegd zou New York City niet zijn wat het nu is zonder de Nederlanders die zich hier 400 jaar geleden voor het eerst vestigden. De namen Staten Island, Greenwich Village en de Bronx komen eigenlijk uit het Nederlands.

Plaatsnamen als Brooklyn en Haarlem zijn afgeleid van echte Nederlandse dorpen en steden.

Onze eigen podcastnaam – Bowery Boys – komt uit het Nederlands! (Bowary komt uit het Nederlands Bouwindustrie naar de boerderij. Ja, technisch gezien maakt dat ons “boerenjongens”.)

Vanaf aanstaande vrijdag duiken we tijdens verschillende wekelijkse programma's dieper in de geschiedenis van de Nederlandse nederzettingen in Nieuw-Amsterdam en Nieuw-Nederland – vanaf de eerste Waalse kolonisten in 1624 tot de komst van Peter Stuyvesant.

Maar dat verhaal vertellen we niet vanuit New York, maar vanuit Een andere pagina Atlantik, Nederland.

We lopen door de straten van Amsterdam en andere Nederlandse steden op zoek naar sporen van de vroege geschiedenis van Amerika. En onderweg worden we vergezeld door gerenommeerde Nederlandse historici, journalisten en reisleiders.

Hoewel het grootste deel van onze series is opgenomen in Amsterdam – waarbij we de routes van Henry Hudson, Peter Stuyvesant en de West-Indische Compagnie volgen – treden we op op de weg (of het kanaal) naar Leiden. , Utrecht, Haarlem en meer.

READ  Vacatureaankondiging in Nur-Sultan: Green Economy Officer | Nieuwsbericht

Dat is Bowery Boys, Avonturen in Nederland.

Binnenkort beschikbaar. Abonneer u op de Bowery Boys Podcast, zodat u nooit meer een show mist.

En steun de Bowery Boys op Patreon Om dagelijkse berichten van onze reis te horen. En ze zijn nu verkrijgbaar.