juli 22, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Collins koopt Nederlandse thermoplast voor onbekend bedrag |  Nieuws

Collins koopt Nederlandse thermoplast voor onbekend bedrag | Nieuws

Collins Aerospace heeft Dutch Thermoplastic Components overgenomen, dat onder de paraplu van American Airlines duizenden composietcomponenten produceert, waaronder Langons, Struts en Stepheners.

Collins kondigde de overname op 17 november aan, maar maakte de aankoopprijs of financiële details niet bekend.

Dutch Thermoplastic, gevestigd in de buurt van Amsterdam, “genereert meer dan 2.000 unieke oppervlaktenummers voor een tiental commerciële en commerciële luchthavens”, zegt David Monton, de algemeen directeur van het bedrijf.

Collins merkt op dat componenten gemaakt van thermoplast lichter zijn en minder bevestigingsmiddelen nodig hebben dan metalen componenten.

“Thermoplastische componenten kunnen in enkele minuten worden vervaardigd en het proces kan eenvoudig worden geautomatiseerd, waardoor thermoplastische composieten het beste materiaal zijn voor de productie van hoogwaardige vliegtuigen”, zegt het Amerikaanse bedrijf. “Met deze overname zal Collins het gebruik van geavanceerde thermoplasten uitbreiden om vliegtuigen gemakkelijker en zuiniger te maken.”

Collins beschrijft de overname als “een poging om geavanceerde thermoplastische verbindingen voor complexe aerostructuren verder uit te breiden om het vliegtuig lichter, veiliger, sterker, goedkoper en milieuvriendelijker te maken.”

Dutch Thermoplastic werd in 1998 geopend en produceerde aanvankelijk landingsflapribben voor de Dornier 328 turboprops. De andere thermoplastische componenten zijn onder meer vanglijnen, verstijvers, stutten, stringers, afdichtingshouders, beugels, schoenplaatjes en clips.

De producten zijn te vinden in “20 verschillende soorten vliegtuigen, eerst brede carrosserieën” [and] Enkele gangpaden voor commerciële jets en helikopterbases”, zegt Collins.

Volgens gearchiveerde snapshots van de Nederlandse Thermoplastic-website, omvatten vliegtuigen met die onderdelen Boeing 787’s en Airbus A350’s.

READ  Subsidievrije windenergie op zee begint het Nederlandse net binnen te stromen