mei 24, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

“Het wordt een mooi project in de toekomst”

Bent Whiskey heeft in vier Formule 2-weekenden tot nu toe acht punten verzameld, goed voor de zestiende plek in het klassement. De Nederlandse coureur debuteert dit seizoen in de nieuwe klasse en er zijn nog veel meer terreinen.

“Dit wordt mijn beste plan voor de toekomst, zegt Viscal Motorsport.com Op de vraag of een nieuwe Formule 2-verbintenis het doel voor 2022 is. Er moet echter veel gebeuren, inclusief de financiering ervan. Hoe dan ook, een F2-stoel kost 1,5 miljoen per jaar.

Kijkt naar Viscal-opties

Viscal weet dat volgend jaar nog beter moet als hij de komende jaren aan de top van de autosport wil staan. “Uiteindelijk weeg je alle opties af en weet je: als je een tweede seizoen in de Formule 2 rijdt, moet je er echt zijn en strijden om het kampioenschap. Zo makkelijk is het.”

Het hoofddoel is om de Formule 1 te halen, maar IndyCar is een optie. Hij zou dan in de voetsporen treden van landgenoot Rinus ‘VK’ von Kalmtout. “Ik heb hier nog niet over nagedacht, maar eigenlijk ben ik altijd al een fan van Indigo geweest. Die raceklasse ligt me heel nauw aan het hart. Momenteel zijn we alle opties aan het bekijken voor volgend jaar. Misschien is verhuizen naar de Verenigde Staten een optie, en nogmaals, ik vind de raceklasse fantastisch, dus wie weet…”