april 13, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlanders boven de 80 starten een corona-vaccinatie-boostercampagne

Foto: Depositphotos.com

Nederland is donderdag van start gegaan met de corona-boostervaccinatiecampagne, waarbij 80-plussers en ziekenhuispersoneel bovenaan de lijst met bijbanen staan.

De regering was van plan om de campagne in december te lanceren, maar bracht deze twee weken geleden onder druk van zowel parlementsleden als gezondheidsexperts onder controle.

Onder Huidige overheidsstrategie, Iedereen ouder dan 60 jaar wordt uitgenodigd voor een boosterprik, evenals alle bewoners van het residentiële onderhoud en het eerstelijnspersoneel.

De regering heeft besloten om extra banen te ondersteunen na berichten dat de effectiviteit van vaccins bij ouderen in de loop van de tijd afneemt. Momenteel wordt 44% van de ziekenhuispatiënten met het coronavirus gevaccineerd, maar tot nu toe zijn de meesten ouder dan 70 jaar.

De meeste gehospitaliseerde patiënten zijn echter niet gevaccineerd en hun gemiddelde leeftijd is 59 jaar.

Meer gevallen

Terwijl Nederland voor de derde dag op rij een nieuw record vestigde, werden woensdagochtend in de eerste 24 uur nog eens 20.829 gevallen van coronavirus bevestigd.

Volgens overheidsstatistieken is inmiddels bijna 83% van de mensen ouder dan 12 jaar in Nederland volledig ingeënt tegen het coronavirus. Ondanks de toename van het aantal gevallen op basisscholen, is er geen plan om jongere kinderen in Nederland te vaccineren.

Statistieken die eerder deze week door het RIVM zijn vrijgegeven, laten zien dat het virus zich snel verspreidt onder schoolgaande kinderen, waarbij 85% van de infecties optreedt tussen de vijf en negen jaar en 76% tussen de 10 en 14 jaar.

Bedankt voor uw donatie aan DutchNews.nl

Het team van DutchNews.nl wil alle gulle lezers bedanken die de afgelopen weken hebben gedoneerd. Dankzij uw financiële hulp hebben wij onze berichtgeving over de coronacrisis in de avonduren en weekenden kunnen uitbreiden en u op de hoogte kunnen houden van de laatste ontwikkelingen.

READ  Blijven zoeken naar meer maatregelen, zegt de Nederlandse premier na 9e sanctiepakket tegen Rusland

DutchNews.nl 14 jaar gratis, maar zonder de financiële steun van onze lezers kunnen we je geen eerlijk en accuraat nieuws en features geven over Nederlandse zaken. Uw bijdragen maken dit mogelijk.

Heeft u nog niet gedoneerd, maar wilt u dit wel Dit kan via Ideal, Creditcard of PayPal.