juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Nederlands coronavirusgemiddelde stijgt naar 6e achtereenvolgende dag; Het Govind-ziekenhuis is in totaal 2% gedaald

Nog eens 2.651 mensen testten positief op de besmetting met het coronavirus SARS-CoV-2, blijkt uit brongegevens die donderdag zijn vrijgegeven door het RIVM. Het verhoogde het zevendaags voortschrijdend gemiddelde met één procentpunt tot 2.523, het hoogste sinds 10 augustus.

Het aantal dagelijkse besmettingen ligt sinds 31 juli op bijna 2.000 tot 3.000. De combinatie van brongegevens en herziene gegevens heeft een actueel voortschrijdend gemiddelde van 2.498, wat bijna 3 procent hoger is dan een week geleden.

Steden met drie nieuwe besmettingen zijn Rotterdam (173), Amsterdam (154) en Den Haag (119). Het aantal hoofdsteden lag 28 procent lager dan het stadsgemiddelde. De totale waarde van Rotterdam was 24 procent hoger dan gemiddeld en het aantal hacks was 13 procent hoger dan het gemiddelde van deze week.

Ziekenhuizen in Nederland behandelen twee procent minder Govt-19-patiënten dan een dag eerder, aldus de patiëntensuperintendent LCBS. Dit is de tweede dag op rij dat dergelijke opnames het totale aantal patiënten hebben teruggebracht tot 658 na berekening van nieuwe opnames, ontslagen en sterfgevallen.

Het land zag de grootste daling in intensive care-afdelingen, met een ICU-totaal van 218 op donderdagmiddag. Een dag geleden was het nog 228. De andere 440 patiënten lagen op de afdelingen voor routinezorg, zes minder.

In de afgelopen 24 uur werden nog eens 72 patiënten opgenomen in ziekenhuizen, van wie er 11 rechtstreeks naar de IC werden gestuurd. Afgelopen week werden dagelijks gemiddeld 77 patiënten opgenomen, waaronder 15 nieuwe IC-gevallen.

Nederlanders hebben 1.929.018 keer positief getest op SARS-CoV-2.

READ  InvenTrust Properties Corp. Illinois maakt definitieve resultaten Nederlandse veiling bekend