January 24, 2021

Brexit News Live: de laatste updates als EU-bedrijven leveringen in het VK weigeren

Rouwende Brexiter ‘Pas op met wat je wilt’

Opkomende retailers in de EU hebben besloten om niet naar het VK te bezorgen, omdat er na de Brexit nieuwe kosten zijn voor het verzenden van pakketten. Bedrijven hebben gezegd dat ze geen btw willen registreren in het VK, terwijl een Nederlands bedrijf de administratieve rompslomp “belachelijk” noemt.

De Brexit-stoornis zou ongeveer 700 productlijnen hebben verloren in Noord-Ierland – waar goederen gedwongen werden opgeslagen vanaf de spar. Marx & Spencer zei dat de nieuwe handelsregels die van kracht zijn sinds het vertrek van Groot-Brittannië uit de EU de levering van voedsel aan zijn winkels in Frankrijk zou vertragen – er waren dinsdag lege schappen bij filialen.

Ondertussen heeft de coronaviruscrisis Boris Johnson gedwongen een reis op hoog niveau naar India, zijn eerste buitenlandse reis sinds zijn vertrek uit de EU, te annuleren. Voorstanders van de Brexit hebben India opzij geschoven als een van de belangrijkste nieuwe handelsovereenkomsten die ze dit jaar verwachten te verdedigen.

1609859012

Financiën zeggen dat het VK de Europese aandelenhandel heeft ‘verloren’

Bijna 6 miljard (4 5,4 miljard) van de EU-effectenbeurs werd maandag overgedragen van de City of London naar Europese financiële centra. hoe.

Best for the UK team zei: “Dit is een zeer zorgwekkend zakelijk verlies, vooral … het is permanent.”

Adam Forrest5 januari 2021 15:03

1609857263

De regering voert eindelijk verplichte Govt-cheques in voor bezoekers

De regering is van plan om een ​​negatief testresultaat op te leggen aan passagiers die in het VK aankomen negen maanden nadat de luchtvaartafdeling had opgeroepen tot een test om de verspreiding van de baai te verminderen.

Maar De onafhankelijke Begrijpt dat polymerasekettingreactie (PCR) -tests, die niet meer dan 72 uur nodig hebben om naar het VK te vertrekken, mogelijk alleen verplicht zijn voor buitenlanders – sommige overheidscijfers dringen aan op vrijstellingen voor Britse burgers en mensen die in het VK wonen.

Onze reiscorrespondent Simon Calder Alle details zijn:

Adam Forrest5 januari 2021 14:34

1609856766

Sturgeon zegt dat Trump Schotland niet zal binnenkomen om aan de inauguratie van Biden te ontsnappen

Eerste minister Nicola Sturgeon heeft gezegd dat hij niet zal toelaten dat Donald Trump Schotland binnenkomt om te ontsnappen aan Joe Biden’s inauguratie later deze maand (er wordt gespeculeerd dat hij zal worden geleid door de vertrekkende president Turnbury).

“We staan ​​niet toe dat mensen naar Schotland komen … het geldt voor hem en voor iedereen”, zei hij. “Ik noem golfen geen wezenlijk doel.”

De SNP-leider grapte dat hij verwacht dat Trump’s “onmiddellijke reisplan om uit het Witte Huis te komen” – en voegde eraan toe: “Hij heeft ongetwijfeld veel diepe gaten voor me gegraven.”

Adam Forrest5 januari 2021 14:26

1609855439

Rederijen betalen post-Brexit-vergoedingen voor leveringen

EU-bedrijven weigeren te leveren aan het VK vanwege extra bureaucratie en kosten. Prem Sikka, hoogleraar accounting aan de Universiteit van Essex, zei: “Brexiters hebben de mensen hier nooit over verteld. Er hangen geen spandoeken op de bussen. ”

Dit komt omdat sommige internationale rederijen, die gebruikmaken van alle soorten bedrijven, waaronder TNT en Federal Express, extra kosten hebben opgelegd voor leveringen tussen het VK en de EU.

TNT zei dat het $ 4,31 extra zou vragen voor verzending tussen de twee vanwege de investeringen van het bedrijf in aanpassingen en “inklaringskosten”.

Vanwege de Brexit wordt er in België geen bier aangeboden aan het VK

(Bier op internet)

Adam Forrest5 januari 2021 14:03

1609853683

Kunnen scholen worden gemanipuleerd? Beste Tory MP

De manier waarop de overheid tijdens de overheidscrisis met scholen omging, is toegeschreven aan een senior Tory-parlementslid die het hoofd is van de onderwijscommissie. Het is door Robert Halfon aan de kaak gesteld als een “grote puinhoop”.

“Wat ik nu wil doen, is deze tijd gebruiken om een ​​vaccinatieprogramma voor leerkrachten en ondersteunend personeel te ontwikkelen, om het testregime op orde te krijgen, om een ​​onderwijspadkaart op te stellen van het coronavirus en het meerjarenplan en de vaardigheden voor onderwijs”, aldus Halfone.

Onderwijssecretaris Gavin Williamson sprak vandaag de GCSE toe. En schreef een brief aan de Regulator of Official met het verzoek om A-levels niet te houden en dat er voor deze zomer alternatieve regelingen worden getroffen.

Williamson wordt nu geconfronteerd met oproepen tot annulering van carrière- en technische examens die zijn gepland voor januari en andere dagen. De Association of Colleges zei dat de voortgang van de examens zoals gepland “gewoonweg onaanvaardbaar” was.

Adam Forrest5 januari 2021 13:34

1609852219

Maak ik me zorgen? Tory-minister nomineert 170 fleskampioenen

In Westminster News werd een Tory-predikant als ‘niet verwant’ bestempeld nadat hij mensen had geadviseerd het verdriet van 2020 te verdrinken met een fles champagne van $ 170. Minister van Huisvesting Christopher Pincher zei dat de Crook Grand Crew Quay “ideaal was om de geest te verheffen en de winterse middagduisternis te verlichten.”

Bethany Dawson Het volledige verhaal is:

Adam Forrest5 januari 2021 13:10

1609849811

Geannuleerde reis naar India – een klap voor de handel?

Rob Merrick Er zijn er nog veel meer over de geannuleerde reis van de premier naar India. De verhuizing roept kritiek op dat Johnson niet klaar is voor dramatische infecties – die een derde veroorzaken – wanneer de reis later deze maand gepland staat, schrijft hij. Eens legden Brexit-aanhangers India af als een van de belangrijkste nieuwe handelsovereenkomsten die het VK hoopte te beschermen toen het de EU verliet.

Adam Forrest5 januari 2021 12:30

1609849119

De grootste vakbond van Groot-Brittannië nodigt de Franse autofabrikant uit om te investeren

Na de Brexit-handelsovereenkomst huurde de Verenigde Unie de Franse autofabrikant PSA in om elektrische voertuigen te bouwen in de autofabriek Vauxhall-Opel in het VK.

Fujio zei dat het moederbedrijf PSA Opel kocht, dat het in 2017 verhandelt als Voxhall in het VK, en dat toekomstige investeringen in de Noord-Engelse Ellismeier-havenfabriek in 2019 zullen afhangen van de definitieve voorwaarden van de exit van het VK.

“We roepen de PSA op om een ​​langetermijnplan te onderzoeken om geëlektrificeerde voertuigen te ontwikkelen in zowel de havens van Luton als de Ellismeier, met het oog op toekomstige veranderingen in regelgeving en wetgeving”, aldus Des Quinn, United National Officer for the Automotive Industries.

Adam Forrest5 januari 2021 12:18

1609847965

Het bezoek van de premier aan India is geannuleerd

Boris Johnson heeft de Indiase premier Narendra Modi verteld dat hij later deze maand niet zoals gepland naar India zal kunnen gaan.

Volgens een woordvoerder van nr. 10 zei Johnson dat het belangrijk was om in het VK te blijven, zodat hij zich kon concentreren op de binnenlandse reactie op het virus.

“De premier heeft gezegd dat hij in de eerste helft van 2021 India kan bezoeken.

Narendra Modi

(Patroon)

Adam Forrest5 januari 2021 11:59

1609847429

Brexit-verstoring treft M & S-sandwiches in Frankrijk

Marks & Spencer zei dat de nieuwe handelsregels de levering van nieuw voedsel aan zijn winkels in Frankrijk zouden vertragen sinds Groot-Brittannië de EU verliet – er waren dinsdag lege schappen bij ten minste drie filialen.

Ingrediënten die op voorraad zijn bij de drie Parijse vestigingen van M&S zijn onder meer sandwiches, zwarte rijst en edamame bonensalade en kalkoen tortilla’s met curry, volgens etiketten op lege schappen.

M&S zei: “Naarmate we overgaan op nieuwe processen, kan het even duren voordat onze producten sommige winkels bereiken – maar we werken samen met onze partners, leveranciers en gerelateerde overheidsinstanties en lokale autoriteiten om dit snel te verbeteren.”

Een woordvoerder van Lagarde, een Frans bedrijf dat eigenaar is van een aantal van de winkels in Frankrijk, zei dat het samen met M&S ​​werkte aan leveringsonderbrekingen en hoopte dat de problemen eind januari zouden zijn opgelost.

Lege schappen bij M&S winkel in Parijs

(Reuters)

Adam Forrest5 januari 2021 11:50