juli 14, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Boom test positief op iepziekte in Saskatoon Park – Saskatoon

Boom test positief op iepziekte in Saskatoon Park – Saskatoon

Een geval van iepziekte (DET) is bevestigd in een Saskatoon-boom, zei de stad Saskatoon maandag.

Lees een persbericht dat groepen dinsdag beginnen met het opruimen van de getroffen boom in de buurt van Westmount.

“(DET) is een ernstige ziekte van de Amerikaanse iep, en de iep vormt 25 procent van de stadsbossen van Saskatoon”, zegt entomoloog Sidney Worthy in een verklaring.

“De ziekte werd in de jaren dertig in Noord-Amerika geïntroduceerd en heeft zich sindsdien voornamelijk verspreid door houtkap en houtkap, waarbij miljoenen botten zijn vernietigd in heel Canada en de Verenigde Staten en sinds de jaren tachtig in Saskatchewan.

“Saskatoon werd vorig jaar september opnieuw geregistreerd.”

Lees verder:

De iepziekte is bevestigd in de buurt van Montgomery Place in Saskatoon

Het verhaal gaat verder onder de advertentie

Ambtenaren zeiden dat DET wordt veroorzaakt door twee soorten schimmels, die beide worden overgedragen door iepenschorskevers en boom-tot-boom worteltransplantatie en aubergine-gereedschappen. Dit voorkomt waterbeweging en leidt uiteindelijk tot de dood van de hele boom.

De meest effectieve beheerstrategie voor LED’s is om geen LED-hout te vervoeren of op te slaan. Alleen het aangetaste brandhout wordt in de DET Saskatoon gebracht.

Inspecteurs van stadsparken gaven 71 infraroodmeldingen uit – waarvan 46 iepenbrandhout bevatten – en verwijderden tegen 2020 13 ton iepenhout van privé-eigendom.

“(DET) Deze ontdekking toont aan dat onze huidige monitoring- en screeningpraktijken werken”, zegt Darren Grilli, directeur van stadsparken.

“Ons reactieplan was effectief in het zorgen voor vroege identificatie van zieke bomen en het beheersen van de verspreiding van de ziekte door ze snel te verwijderen.”

READ  De Nederlandse inzending werd op het laatste moment dramatisch uitgeschakeld

Afhankelijk van de stad zal het monitoren en testen van iepen in het Leaf Erickson Park-gebied worden geëvalueerd en op basis van de resultaten kan er verdere verwijdering plaatsvinden.


Klik om video af te spelen: 'Saskatoon tree sprouts naar de titel van de enorme boom in Saskatchewan'De Saskatoon-boom ontspruit aan de titel van de breedste boom in Saskatchewan


Saskatoon-boom ontspruit aan de titel van de breedste boom in Saskatoon – 16 juni 2019

© 2021 Wereldwijd nieuws, Chorus Entertainment Inc.