juni 20, 2024

De Nieuwe Loosduinse Krant

Wij zijn de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het toegangstestbeleid van de Nederlandse overheid kost belastingbetalers 200 200.000 per dag

Inleiding tot de Nederlandse overheid Test voor toegang Vanaf begin juni is het beleid om meer klanten/bezoekers door hun deuren te verwelkomen als evenementen en bedrijven gebruik maken van toegangscontroles en de Koronasek app.

Dit beleid is fors gemeten naar aanleiding van epidemieën in heel Nederland, Volgwoord Infrastructuur zegt dat het de belastingbetaler minimaal 200.000 euro per dag gaat kosten.

Van de Nederlandse overheid Test voor toegang Het beleid

Premier Mark Rutte maakte tijdens een persconferentie op 9 juli bekend dat de Nederlandse regering de toegang tot de horeca zou opschorten. De regel is dat elk restaurant of nachtclub die gebruik heeft gemaakt van toegangscontroles de 1,5 meter afstandsregel kan omzeilen.

Maar vanaf 10 juli geldt deze regel alleen voor zittende evenementen en locaties zoals bioscopen en theaters, waardoor minder mensen afspraken hoeven te maken voor uitstapjes om eruit te komen.

De Nederlandse overheid had een contract gesloten met een aantal bedrijven om deze tests uit te voeren, en de heropening van nachtclubs in de afgelopen weken had de testcapaciteit vergroot omdat meer mensen vakanties boekten – deze zomer waren er elke dag 400.000 gratis sneltests beschikbaar. Maar met minder vraag worden er enkele afspraken geboekt, en deze testcentra zijn nog steeds vacant – op vrijdag stonden er slechts 94.000 afspraken gepland.

Inclusief de kosten van belastingvrije tests op het coronavirus

Volgens gepubliceerde statistieken Volgwoord, De overheid financiert op twee manieren toegang tot testlocaties; Een variabel loon ter compensatie van salarissen en lonen, en een vast loon van 387 euro per dag om de kosten van de testen te dekken.

READ  Nederlandse loting damesvoetbalwedstrijd in Nederland

Notulen van een bijeenkomst in mei waren gepland om 526 testlocaties in Nederland op te zetten. Aangezien elk 387 euro per dag verdient, kost de polis de overheid – belastingbetalers – minstens 203.500 euro per dag.

De directeur van een van de 11 bedrijven die door de overheid zijn gecontracteerd om deze tests uit te voeren, zei: Volgwoord Met de “omzetdaling” moet de komende weken rekening worden gehouden: “Er komt een vaste vergoeding, maar we gaan minder testen doen. Dat hoort bij de epidemie, dat is een bedrijfsrisico.”

Door op Abonneren te klikken, gaat u ermee akkoord dat we uw gegevens mogen verwerken in overeenstemming met ons Privacybeleid. Bezoek deze pagina voor meer informatie.